Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΟΛΟ: Κακή εμφάνιση και ήττα 9-6 από Ουγγαρία η Εθνική Γυναικών

Κακή εμφάνιση για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, που γνώρισε την ήττα με 9-6 από την Ουγγαρία για την δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο που γίνεται στο Βελιγράδι.

 

Η Εθνική μας είχε πολλά προβλήματα στην επίθεση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ήταν αποτελεσματικό στην παίκτρια παραπάνω γεγονός που στοίχισε σε ορισμένες στιγμές του αγώνα, όπου θα μπορούσε να μπει ξανά στη διεκδίκησή του.

 

Κάπως έτσι η Ουγγαρία παρά το αρχικό γκολ της Ρουμπέση που έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα στην αρχή του αγώνα κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ της Άνταλ στην παίκτρια παραπάνω και της Ιλές με σουτ από τα πέντε μέτρα να προηγηθεί, με την Ασημάκη να ισοφαρίζει σε 2-2 πριν η Κέστελι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι δώσει εκ νέου προβάδισμα στις Μαγυάρες με 3-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

 

Με το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου η Κιστελέκι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ουγγαρία (2-4) βάζοντας δύσκολα στην άμυνα της Εθνικής μας.Η Ελευθερία Πλευρίτου στην πρώτη επιτυχημένη παίκτρια παραπάνω για την Εθνική μας ομάδα μείωσε σε 4-3 προτού η Ιλές μετά από ωραία προσπάθεια δώσει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ουγγαρία, 1:26 πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Το 5-3 ήταν και το σκορ του δευτέρου οκταλέπτου με την Εθνική μας ομάδα να παρουσιάζει αρρυθμίες τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

 

Η Μπούικα έδωσε αέρα τριών τερμάτων για την ομάδα μετά από προσπάθεια από τη θέση του φουνταριστού με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα της. Η Αβραμίδου μείωσε με πέναλτι αλλά η Σουκς έκανε το 7-4 με σουτ από τα πέντε μέτρα.

 

Η Εθνική μας κατάφερε να δείξει αντίδραση στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου οκτάλεπτου, στα ζητήματα της άμυνας αλλά οι επιθετικές της επιλογές δεν ήταν και οι καλύτερες χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, έχοντας να δεχθεί γκολ περίπου πέντε λεπτά. Να σημειώσουμε ότι στα μισά του τρίτου οκταλέπτου βγήκε από τον αγώνα η Φιλιώ Μανωλιουδάκη που χρεώθηκε με τρεις αποβολές. Στο τελευταίο λεπτό του τρίτου οκταλέπτου η Τσουκαλά με ωραίο σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 7-5 δίνοντας εκ νέου ελπίδες στην Εθνική μας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο τελευταίο οκτάλεπτο.

 

Η Εθνική μας συνέχισε να παίζει καλή άμυνα και στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου, με το συγκρότημα του Σάκη Κεχαγιά να μη μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση, αφού τα σουτ επιχείρησαν οι Ρουμπέση και η Ελευθερία Πλευρίτου δεν έγιναν υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

 

Κάπως έτσι κι ενώ η Εθνική μας σπαταλούσε σημαντικές ευκαιρίες να μειώσει τη διαφορά στο γκολ και να διεκδικήσει τη νίκη, η Τοτ με γκολ από την θέση του φουνταριστού πέντε περίπου λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα έδωσε ξανά προβάδισμα τριών τερμάτων (8-5) στις Μαγυάρες, με την Τζιγκάνι να κάνει το 9-5 και να δίνει ουσιαστικά το παιχνίδι στην Ουγγαρία με την Εθνική μας απλά να μειώνει σε 9-6 με την Ασημάκη 1:42 πριν το τέλος του αγώνα.

Πλέον η υπόθεση πρωτιά στον όμιλο δυσκολεύει για την Εθνική μας ομάδα που θα πρέπει, αν θέλει να έχει ελπίδες κατάληψης της πρώτης θέσης, να κάνει μόνο νίκες με Ρωσία, Τουρκία αλλά και τη δευτεραθλήτρια κόσμου Ολλανδία στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει την Ρωσία.

 

Οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 2-2, 1-2

 

Ελλάδα (Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Χυδηριώτη, Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Κώτσια, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου.

 

Ουγγαρία (Μπίρο): Γκανγκλ, Τζιγκάνι 1, Αντάλ 1, Κιστελέκι 1, Σουκς 1, Τάκακς, Ιλές 2, Κέτζελι 1, Τοτ 1, Μπούικα 1, Κσάμπαϊ, Γκάρμπα, Κάσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ