Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πόλο: Ισοπαλία με Ουγγαρία, μπορούσε και νίκη η Εθνική

H παράδοση που θέλει την Εθνική πόλο ανδρών να μην κερδίζει την Ουγγαρία στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πόλο διατηρήθηκε και στη διοργάνωση του Βελιγραδίου με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να αποσπά ισοπαλία από τους Μαγυάρους με 8-8, ενώ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, με τον Κολόμβο να χάνει τρομερή ευκαιρία στο φινάλε σε σουτ εξ’ επαφής που απέκρουσε ο Νάγκι. 

 

Η Εθνική μας έκανε τρομερή προσπάθεια στο φινάλε, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-6, και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 8-8 με τρομερές άμυνες των Φουντούλη και Αφρουδάκη. 

 

Η Εθνική μας ομάδα αιφνιδιάστηκε από την Ουγγαρία και χωρίς καλή άμυνα στο φουνταριστό βρέθηκε πίσω με 2-0 με γκολ των Βάργκα και Χάραϊ, ενώ η καλή αμυντική της παρουσία στο λιγότερο δεν έπέτρεψε στους Μαγυάρους να ξεφύγουν κι άλλο και κράτησε την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να μείνει στο παιχνίδι. 

 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να αντιδράσει και με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω με τους Μυλωνάκη και Φουντούλη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Οι Ούγγροι, όμως, κατάφεραν να προηγηθούν σε νεκρό χρόνο στην πρώτη επιτυχημένη επίθεση με παίκτη παραπάνω από την πλευρά τους.

 

Η Εθνική μας ισοφάρισε και πάλι στον παίκτη παραπάνω με τον Μυλωνάκη, ενώ πέρασε μπροστά για πρώτη φορά με τον Γενηδουνιά, δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου με σουτ από την περιφέρεια. Οι Ούγγροι βρήκαν και πάλι τις λύσεις και με καλή άμυνα δεν επέτρεψαν στην Εθνική μας να πάρει προβάδισμα δύο γκολ.

 

Οι Μαγυάροι με σουτ από την περιφέρεια ισοφάρισαν σε 5-5 με τον Χάραϊ, ενώ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα δύο σουτ του Φουντούλη που θα μπορούσαν να φέρουν εκ νέου το προβάδισμα για την Εθνική μας δεν βρήκαν στόχο.

 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε και πάλι με 6-5 με σουτ του Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω αλλά ο Βάργκα με δύο δικά του τέρματα έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Μαγυάρους, με το δεύτερο γκολ να σημειώνεται όπως και στο πρώτο οκτάλεπτο με σουτ στον παίκτη παραπάνω σε νεκρό χρόνο.

 

Οι Ούγγροι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτο όταν με γρήγορα εκτελεσμένο παραπάνω κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Χάραϊ στον παίκτη παραπάνω.

 

Με τουε Ποντικέα, Δερβίση και Δελακά να έχουν βγει εκτός μάχης με τρεις αποβολές ο Θοδωρής Βλάχος ρίσκαρε στην άμυνα όπου του βγήκε αυτή η τακτική. Με καλές άμυνες των Φουντούλη και Αφρουδάκη στον αντίπαλο φουνταριστό η Εθνική μας κατάφερε να μειώσει σε 8-7 με σουτ του Βλαχόπουλου, ενώ έφτασε στο 8-8 με γκολ του Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω. Νωρίτερα, στο 8-6 ο Γαλανόπουλος έκανε σπουδαίες επεμβάσεις κρατώντας ουσιαστικά την Εθνική μας στο παιχνίδι.

 

Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό ο Κολόμβος βρέθηκε εξ’ επαφής με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά ο Νάγκι του είπε όχι κρατώντας τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του.

 

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-1, 1-2

Ουγγαρία: Χοσνιάκι 1, Βάργκα Ρ. 1 , Βάργκα Α. 3, Χάραϊ 3.

Ελλάδα: Μυλωνάκης 2, Δερβίσης 1, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Βλαχόπουλος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ