Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ετσι ΠΑΟΚ, ΠΑΣ καλά…

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν το ματς στράβωνε για τον Δικέφαλο, θα υπήρχαν εξελίξεις κι όχι μόνο για προπονητή.

 

Τα πράγματα, ωστοσο, κύλησαν ομάλα για την ομάδα του Iγκ;oρ Τούντορ. Απόλυτη κυριαρχία και μία πολύ εύκολη νίκη με 3-1, ένα σκορ ιδιαίτερα τιμητικό για τους Γιαννιώτες, κρίνοντας από την εικόνα της αναμέτρησης.

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά φέτος παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1. Κι απ’ ό,τι φαίνεται τα… υλικά που είχε στη διάθεσή του (όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος) ήταν κατάλληλα, ώστε ο Δικέφαλος να παίξει λογικά, να έχει αρχή και τέλος και να φτάσει σε μία υπερπολύτιμη νίκη.

 

Ο Κροάτης, λοιπόν, πρότιμησε ένα 4-2-3-1, έχοντας στον άξονα τους Χαρίση και Τσίμιροτ, πίσω από τον Αθανασιάδη τον Πέλκα και στα άκρα ως εξτρέμ τους Μακ (αριστερά) και Ζάιρο. Γενικά ο Δικέφαλος είχε διάθεση και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο.

Με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Πέλκα και μερικά μακρινά σουτ του Χαρίση, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν δίχτυα, αλλά χρειάστηκε να περάσουν 44 λεπτά και επτά τελικές προσπάθειες μέχρι να έρθει το γκολ. Δημιουργός ο Ζάιρο και εκτελεστής ο Αθανασιάδης, σε ένα χρονικό σημείο, που… σκοτώνει τον αντίπαλο.

 

Όσο για το δεύτερο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός. Ακριβώς ίδια εικόνα με το πρώτο ημίχρονο, μόνο που αυτή τη φορά η ομάδα του Τούντορ είχε και ουσία. Στο 51’ ο Χαρίσης και στο 64’ ο Ζάιρο έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο.

 

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Κοζορώνης πέτυχε το γκολ της τιμής για τους Γιαννιώτες.

 

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος στο 2′ όταν ο Μακ έκανε την σέντρα από τα αριστερά, αλλά δεν κατάφεραν να βρεθούν στην πορεία της μπάλας οι Αθανασιάδης και Ζάιρο.

 

Στο 4′ οι παίκτες του Δικεφάλου συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Λέοβατς έβγαλε την σέντρα, αλλά ο Πέλκας από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά που έπιασε.

 

Στο 9′ ο Βελλίδης μπλόκαρε το σουτ του Πέλκα, ο οποίος στο 18′ σούταρε ξανά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Δικέφαλος εξακολουθούσε να πιέζει (στο 21′ ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας 69% και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και να απειλήσει. Στο 27′ ο Βελλίδης δεν ανησύχησε από το μακρινό σουτ του Χαρίση, ο οποίος στο 31′ σούταρε ξανά από μακριά αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούσει με δυσκολία.

 

Στο 34′ ο Χαρίσης δοκίμασε ξανά το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και τελικά στο 44′ η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε. Μετά από γύρισμα του Ζάιρο ο Αθανασιάδης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0.  Αυτό ήταν το σκορ  του πρώτου ημιχρόνου.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49′ ο Κίτσιου μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Βελλίδης.

 

Ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0) στο 52′. Ο Χαρίσης έπιασε ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε στην γωνία της εστίας του ΠΑΣ.

 

Στο 55′ ο Βελλίδης απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Τσίμιροτ και μετά πρόλαβε τον Ζάιρο πριν γίνει αυτός απειλητικός. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως δεν μπορούσαν να συνέλθουν, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 64′ έφτασε στο 3-0. Ο Λέοβατς σέντραρε από τα αριστερά και ο Ζάιρο με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βελλίδη.

 

Στο 71′ έφυγε λίγο άουτ το σουτ του Γκολάσα (ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει τα 17 σουτ μέχρι εκείνο το σημείο και ο ΠΑΣ είχε μηδέν!) και στο 73′ ο ΠΑΣ είχε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς μετά από κεφαλιά του Λίλα.

 

Ο Τούντορ έριξε στο ματς τον Μπερμπάτοφ, ο οποίος δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και εκείνος πήρε το χειροκρότημα των φίλων του ΠΑΟΚ, ενώ στο 82′ το δυνατό σουτ του Ακόστα κατέληξε άουτ.
 

Τελικά, οι Γιαννιώτες πέτυχαν και γκολ στο φινάλε του αγώνα μετά από μακρινό σουτ του Κοζορώνη και κακή εκτίμηση και αντίδραση από τον Όλσεν που απέκρουσε άσχημα, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στη δεξιά γωνιά του για το τελικό 3-1.

 

ΠΑΟΚ:  Ολσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (Γκολάσα 69′), Τσίμιροτ, Πέλκας, Ζάιρο (77′ Ζάιρο), Μακ (73′ Μπερμπάτοφ), Αθανασιάδης.

 

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Γαρουφαλιάς (71′ Κοζορώνης), Στρούνα (46′ Ακόστα), Μιχαήλ, Μπέριος, Σκόνδρας, Ηλιάδης, Τσουκαλάς, Λίλα, Ιλιτς (60′ Μανιάς), Γιάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ