Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρίφτης: «Είναι δώρα οι δύσκολες νίκες»

Χρήσιμες είναι για τον Άρη οι δύσκολες νίκες του, όπως αυτή που πέτυχε κόντρα στα Τρίκαλα BC στο «Nick Galis Hall», σύμφωνα με το Δημήτρη Πρίφτη.

Οι Θεσσαλονικείς «ίδρωσαν» για να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League, με τον προπονητή τους να εξηγεί στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ακόμα μία αγχωτική νίκη για εμάς. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα. Συνεχίζουμε ένα σερί νικών, μας κάνει αισιόδοξους αυτό, αλλά θέλουμε μεγάλη βελτίωση σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού. Τα Τρίκαλα είναι ανταγωνιστική ομάδα, έπαιξε έξυπνα στην τακτική, μας δημιούργησε δεύτερες σκέψεις και για αυτό ήμασταν αναποτελεσματικοί, ενώ δεν ήμασταν συνεπείς και στην άμυνα ένας εναντίον ενός». Είπε ακόμα…

Για το εάν ο Άρης θα έπρεπε να κερδίζει «καθαρά» κι όχι στις λεπτομέρειες: «Το συμπέρασμά μου είναι ότι όλα αυτά είναι δώρα για να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε και να μην ακροβατούμε. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, δεν είμαστε στο επίπεδο ώστε αυτά τα παιχνίδια να τα καθαρίζουμε εύκολα σε σταθερή βάση. Μπορεί να συμβεί, αλλά όχι σε σταθερή βάση».

Για το εάν οι παίκτες του αισθάνονται κουρασμένοι: «Θα σταματήσω να επικαλούμαι την κούραση. Δεν υπάρχει. Η ομάδα είχε προχθές ρεπό, χθες έκανε μία προπόνηση και σήμερα ήρθε να παίξει. Η προπονητική διαδικασία μάς λείπει. Με τις προπονήσεις αποκατάστασης και τις μετακινήσεις δεν υπάρχει χρόνος για προπονητική δουλειά, γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε πράγματα και ομαδικά και ατομικά σε συγκεκριμένους παίκτες. Δεν έχουμε τη διαδικασία αυτή, κατά βάση κάνουμε μία προπόνηση την εβδομάδα. Επικαλούμαι τη λέξη συγκέντρωση, όχι την κούραση».

Για τον τομέα στον οποίο χρειάζεται βελτίωση ο Άρης: «Πρέπει να παίξουμε πιο δυνατά στην άμυνα. Δεν σταματάμε τον αντίπαλο σε προσωπικές φάσεις, αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Ήμασταν παραγωγικοί σήμερα (07/11) στην επίθεση, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσουμε, για να προοδεύσουμε σε συγκεκριμένα κομμάτια. Να διαβάζουμε καλύτερα, να αναγνωρίζουμε καλύτερα μέσα στο παιχνίδι».

Για την απόδοση του Ντομινίκ Οουότερς: «Ήταν καλός, παραγωγικός, εύστοχος στις βολές στο τέλος. Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν 5-6 διακριθέντες σε αυτό το επίπεδο. Στα μεγάλα ματς πρέπει να συνυπάρξουν περισσότεροι με καλή απόδοση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ