Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη μάχη στο Παρίσι! (video)

Νόβακ Τζόκοβιτς και Στάνισλας Βαβρίνκα θα συνεχίσουν το φανταστικό rivalry τους και θα βρεθούν για τέταρτη φορά αντιμέτωποι φέτος, στον μεγάλο ημιτελικό του “BNP Paribas Masters” που κόβει την ανάσα!! Φερέρ και Μάρει θα παλέψουν για το 1ο εισιτήριο. 

Δύο συναρπαστικά παιχνίδια ανάμεσα σε τέσσερις κορυφαίους τενίστες που θα τους δούμε και στην “Ο2 Arena” του Λονδίνου, περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης στο τελευταίο τουρνουά της κανονικής περιόδου στο ATP Tour.

Μετά τους χθεσινούς εκπληκτικούς προημιτελικούς, Φερέρ-Μάρει και Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα θα παλέψουν για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό του Paris Masters, με τον Νόλε να ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στα γήπεδα του Bercy αφού αν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία που κερδίζει έξι Masters τουρνουα μέσα σε μια χρονιά!

Αντίπαλός του στο 2ο ημιτελικό (18:00 ώρα Ελλάδας, OTE Sport 6HD), ο Στάνισλας Βαβρίνκα που έχει προκαλέσει πολύ τον Νόλε, τα τελευταία χρόνια της κυριαρχίας του Σέρβου στο tour ενώ φέτος του στέρησε τη χαρά να συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας, κερδίζοντάς τον στον μεγάλο τελικό του Roland Garros.

O Tζόκοβιτς είναι ο μοναδικός που δεν έχει χάσει ακόμη σετ στο τουρνουά. Για την ακρίβεια, δεν έχει απωλέσει σετ στο tour από τον τελικό του US Open, κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ.

Το Νο1 του κόσμου, μετράει 20 συνεχόμενες νίκες και 28 συνεχόμενα κερδισμένα σετ, σώζοντας set point του Τόμας Μπέρντιχ και στα δύο σετ του συναρπαστικού προημιτελικού την Παρασκευή.

Και ο Στάνισλας Βαβρίνκα, όμως, έσωσε set point του Ράφαελ Ναδάλ (και στα δύο σετ), πετυχαίνοντας άλλη μια σπουδαία νίκη επί του Ισπανού τα τελευταία χρόνια.

“Είναι μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίζω τον Νόβακ εδώ, στα ημιτελικά του Παρισιού. Είναι πρώτος μου ημιτελικός στο Bercy. Είμαι  πολύ χαρούμενος, ήταν δύσκολο ματς σήμερα σωματικά και πνευματικά, πρέπει να ξεκουραστώ για αύριο” είπε ο Βαβρίνκα μετά το ματς που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και λόγω της αδυναμίας των διοργανωτών στο Παρίσι, ξεκινάει με ένα μειονέκτημα έναντι του Σέρβου.

Νόλε και Σταν θα αναμετρηθούν για 23η φορά, με τον Σέρβο να προηγείται 18-4 στις νίκες ενώ στις τρεις προηγούμενες φετινές τους αναμετρήσεις, ο Τζόκοβιτς κέρδισε σε Μελβούρνη (3-2 σετ) και Σινσινάτι (2-0) ενώ ο Ελβετός στον τελικό του Γαλλικού Όπεν (3-1).

Νωρίτερα (15:00 ώρα Ελλάδας, OTE Sport 6HD), θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε δύο τενίστες που έχουν εντυπωσιάσει με τη σταθερότητα και τη συνέπεια που έχουν επιδείξει αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι (αλλά και γενικά στην καριέρα τους).

Ο πολύ ανεβασμένος Άντι Μάρει θα αντιμετωπίσει έναν από τους πιο ανεπιθύμητους αντιπάλους στο tour, τον εξαιρετικά σταθερό και μαχητικό Νταβίντ Φερέρ, σε ένα αμφίρροπο match-up που πάντα μας χαρίζει πλούσιες συγκινήσεις.

Πρόκειται για την 17η συνάντηση των δύο σπουδαίων τενιστών στο tour, με τον 28χρονο Σκωτσέζο να προηγείται 10-6 στις νίκες ενώ έχει κερδίσει τα τρία τελευταία ραντεβού τους, το πιο πρόσφατο εκ των οποίων στο φετινό προημιτελικό του Roland Garros.

tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ