Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόντες Κοσμίδης και Τσολακίδης από το Παγκόσμιο

Δεν θα διεκδικήσουν την απευθείας ολυμπιακή πρόκριση οι Λευτέρης Κοσμίδης και Βασίλης Τσολακίδης, αφού θα απουσιάσουν απ’ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης λόγω τραυματισμών.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ενώ ο Βασίλης Τσολακίδης δεν πρόλαβε να επανέλθει απ’ τον τραυματισμό στον δεξί καρπό.

Οι υπόλοιποι αθλητές προετοιμάζουν εντατικά την προετοιμασία τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει απ’ τις 23 Οκτωβρίου μέχρι 1 Νοεμβρίου στην Γλασκώβη. Οι πρώτες 16 ομάδες του ομαδικού θα πάρουν την απευθείας πρόκριση, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 17-24 θα έχουν δικαίωμα να στείλουν δύο αθλητές και δύο αθλήτριες στο προολυμπιακό τεστ. Απευθείας πρόκριση θα πάρουν και όσοι κατακτήσουν μετάλλια στους τελικούς των οργάνων.

Στην κατηγορία ανδρών, οι αθλητές που δηλώθηκαν είναι οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου, Χρήστος Λυμπανοβνός, καθώς και ο Γιάννης Τούγκας ως αναπληρωματικός.

Στην κατηγορία γυναικών, την εξάδα απαρτίζουν οι Βάσω Μιλλούση, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά, Αργυρώ Αφράτη, Μαρία Σίμου, Ευαγγελία Μονοκρούσου, ενώ ως αναπληρωματική δηλώθηκε η Μυρόπη Χριστοφιλάκη.

Οι Έλληνες αθλητές θα δώσουν το τελευταίο τεστ πριν το παγκόσμιο στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι στην Ουγγαρία στις 26-27 Σεπτεμβρίου. Η αποστολή αναχώρησε την Πέμπτη (24/9) μέσω Βιέννης, με πέντε αθλητές και τέσσερις αθλήτριες. Συγκεκριμένα τους Βλάση Μάρα (μονόζυγο), Λευτέρη Πετρούνια (κρίκοι), Νίκο Ηλιόπουλο (δίζυγο), Δημήτρη Μαρκούση (έδαφος), Γιώργο-Χρήστο Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος), Βάσω Μιλλούση (δοκός ισορροπίας, έδαφος), Βάλια Πλυτά (ασύμμετροι ζυγοί), Αργυρώ Αφράτη (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και Ιωάννα Ξουλόγη (δοκός ισορροπίας, έδαφος).

Μαζί τους θα ταξιδέψουν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Κώστας Χατζηζήσης, Κώστας Σιούτης και οι διεθνείς κριτές Κώστας Βελετζέκης, Αναστασία Δόντη.

 

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ