Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο test event θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες η εθνική ομάδα του ανσάμπλ

Στο test event του Ρίο ντε Τζανέιρο (22-24/4/2016) θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες η Εθνική ομάδα ανσάμπλ μετά την 14η θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Στουτγάρδης.

Οι Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου και Ερατώ Θεοπίστου συγκέντρωσαν 32.233 βαθμούς στο σύνθετο, όμως δεν ήταν αρκετοί για να πάρουν μια θέση στην πρώτη δεκάδα που δίνει την απευθείας πρόκριση.

Η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 13η θέση στις 6 κορύνες και 2 στεφάνια με 16.400 βαθμούς, όμως στις πέντε κορδέλες κάποιες πτώσεις τους κράτησαν στους 15.833 βαθμούς, με αποτέλεσμα να χάσουν μια απ’ τις προνομιούχες θέσεις.
Τα τρία τελευταία εισιτήρια στην κορυφαία διοργάνωση θα κριθούν ανάμεσα σε έξι χώρες (Ελλάδα, Ουζμπεκιστάν, Γερμανία, Αζαρμπαϊτζάν, Φινλανδία και Γαλλία), ενώ μέρος θα πάρει και η Βραζιλία, που έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα τελικά ως διοργανώτρια.

Την απευθείας πρόκριση εξασφάλισαν οι εννιά πρώτες χώρες της τελικής κατάταξης του Παγκοσμίου και οι ΗΠΑ, ως κορυφαία εκπρόσωπος της Αμερικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ