Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατσικάρης: «Ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά θα τα καταφέρουμε»

Έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Ολλανδία η Εθνική Ελλάδας και πλέον κοιτάει μόνο το πρώτο νοκ άουτ ματς με το Βέλγιο, για τους «16» του φετινού Ευρωμπάσκετ.

Ο Φώτης Κατσικάρης στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν, αρχικά με τη μετακίνησή του στη Λιλ κι εν συνεχεία με τον τρόπο παιχνιδιού των «λιονταριών», που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι Έλληνες διεθνείς. Εξέφρασε, πάντως, την πεποίθησή του πως θα τα καταφέρουν: «Είναι η ομάδα που παλεύει το Βέλγιο. Το δύσκολο κομμάτι έχει να κάνει με το γεγονός πως σουτάρουν πολύ, ακόμα και οι ψηλοί τους. Όλοι απειλούν από το τρίποντο. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Θα αργήσουμε να κοιμηθούμε σήμερα (10/09), αύριο (11/09) φεύγουμε νωρίς. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Για τη δύσκολη νίκη της ελληνικής ομάδας στο φινάλε της στο Γ’ Όμιλο, απέναντι στην Ολλανδία, εξήγησε: «Κάναμε αυτό που έπρεπε. Ξέρουμε καλά πως στα επόμενα σαράντα λεπτά κρίνεται το μέλλον μας. Είχαμε βελτίωση σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε βρει ρόλους και ισορροπία στο παιχνίδι μας. Και αμυντικά μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στο βαθμό που θέλαμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ