Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκη και πρωτιά για τους Λιθουανούς

Η Τσεχία πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στην Λιθουανία, είδε τον Σιλμπ να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση (69-69), όμως οι Λιθουανοί είχαν περισσότερες λύσεις και έφτασαν, εν τέλει στη νίκη με 81-85, κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου. Τρίτοι οι Τσέχοι θα αντιμετωπίσουν την Κροατία στους «16».

Η Τσεχία ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει τα ηνία της. Ο Μπλέικ Σιλμπ ήταν ορεξάτος, οι Σατοράνσκι, Πούμπρλα έδωσαν λύσεις και το 18-12 της πρώτης περιόδου ήταν αποτέλεσμα αυτού. Τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Τσέχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, έπαιξαν καλή άμυνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν το πρώτο μέρος με διαφορά 10 πόντων.

Τα πράγματα άλλαξαν για τα καλά στο δεύτερο μέρος. Οι Λιθουανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας να αναλαμβάνει δράση κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν (40-40, 25′), αλλά και να πάρουν προβάδισμα μερικές στιγμές αργότερα (46-48, 26′). Ο Γιόνας Ματσιούλις συμπλήρωσε ιδανικά τον συμπαίκτη του και κάπως έτσι η Λιθουανία ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση (51-55).

Ο Πούμπρλα με τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσια, στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου (57-57, 31′). Ο Γιαν Βέσελι αποβλήθηκε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με 5 φάουλ, όμως σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Τόμας Σατοράνσκι. Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα μοίρασε με μαεστρία το παιχνίδι και η Τσεχία προσπέρασε στο σκορ (62-60, 33′). Σεϊμπούτις και Μιλάκνις, όμως, απάντησαν άμεσα (64-67, 35′). Τρία λεπτά πριν από το τέλος, ο Σιλμπ κατάφερε να ισοφαρίσει για την χώρα του (69-69). Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι τέλους, καθώς η Λιθουανία στην τελευταία επίθεση του αγώνα δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι.

Στην πεντάλεπτη παράταση οι Λιθουανοί ήταν πιο ψύχραιμοι και έχοντας περισσότερες λύσεις στην επίθεση κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 81-85, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου τους.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-12, 37-27, 51-55, 69-69, 81-85 (α’ παρ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ