Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΟΛΟ: Στους «4» του κόσμου η Εθνική Νέων Ανδρών

Ακόμη μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο το φετινό καλοκαίρι. Η Εθνική ομάδα Νέων Aνδρών προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στο Αλμάτι, επικρατώντας 13-12 της Κροατίας στον προημιτελικό.

Η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και επιβλήθηκε της ισχυρής Κροατίας, πανηγυρίζοντας την σπουδαία πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης, κόντρα σε ένα απ’ τα φαβορί της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου.

Απ’ το ματς δεν έλειψε και η ένταση, με τον εκνευρισμό να οδηγεί τον προπονητή των Κροατών σε αποβολή, ενώ για την Ελλάδα αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση ο Παπούκας, ο οποίος πιάστηκε στα χέρια με Κροάτη παίκτη.
 
Οι Έλληνες διεθνείς δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους αλαζόνες και υπερόπτες Κροάτες, αλλά και την εχθρική διαιτησία (στο τέλος αγωνιζόταν η Ελλάδα με δυο παίκτες λιγότερους). Κατάφεραν, όμως, να επικρατήσουν, και να μπουν στη ζώνη των μεταλλίων.

Επόμενος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ο νικητής του Σερβία-Ισπανία, στον ημιτελικό που θα γίνει αύριο Παρασκευή (11/9) στις 16.40.

Διαθεσόπουλος: «Τους πήραμε φαλάγγι και εκνευρίστηκαν»

«Τους πήραμε φαλάγγι και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν στο τέλος οι Κροάτες (που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ανίκητους), γι αυτό κι εκνευρίστηκαν και δημιούργησαν επεισόδια. Εν πάσει περιπτώσει, τέλος καλό όλα καλά για μας. Είναι μια τεράστια επιτυχία, πάμε για το μετάλλιο», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και ντελεγκέι των αγώνων Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Οκτάλεπτα: 3-5, 4-3, 3-3, 2-2.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπάσιτς 5, Λότζινα 2, Γκάγκουλιτς 2, Μπούριτς 1, Μπούχα 1, Ζόβιτς 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Κοπελιάδης 3, Παπούκας 3, Αργυρόπουλος 2, Καπετανάκης 2, Αθυμαρίτης 2, Νικολαϊδης 1.

Διαιτητές: Ματάκε (Ρουμανία), Ζέκελι (Ουγγαρία)

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ