Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτη νίκη για την Εσθονία

Την πρώτη νίκη της στο φετινό Eurobasket πανηγύρισε η Εσθονία που επικράτησε της Ουκρανίας με 71-78, χάρη σε ανατροπή διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο. Μόνο με θαύμα ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση οι Ουκρανοί.

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα, έχοντας περισσότερες λύσεις στην επίθεση, απ’ ότι οι Εσθονοί (15-14). Η συνέχεια άνηκε στον Τζερόμ Ράντλ, που όντας ασταμάτητος, κατάφερε να ανεβάσει το προβάδισμα για την χώρα του, δίνοντας της διαφορά 10 πόντων στο φινάλε του πρώτου μέρους (38-28).

Στο τρίτο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν. Η Εσθονία ανέβασε την απόδοσή της, ξεκινώντας από την άμυνα, όπου σε 10 αγωνιστικά λεπτά δέχτηκε μόλις 6 πόντους και με τους Τάιτς και Άρμπετ μπροστάρηδες, επιθετικά, κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά και να «χτίσει» προβάδισμα της τάξεως των 6 πόντων (44-50). Οι Ουκρανοί αντεπιτέθηκαν με τους ηγέτες τους, Ραντλ και Φεσένκο, όμως οι Εσθονοί παρέμεναν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, χάρη στους Άρμπετ και Τούμ (56-62, 37′). Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με την Εσθονία να παίρνει, εν τέλει τη σπουδαία νίκη με 71-78, κάνοντας… σεφτέ στη διοργάνωση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-14, 38-28, 44-50, 71-78.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ