Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλα όσα έγιναν στην προσυνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την Διπλή Ανάπλαση

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας η προσυνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με θέμα τη Διπλή Ανάπλαση ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της ερχόμενης Τετάρτης (30/3) για το “ναι” ή “όχι” στο γήπεδο του Βοτανικού.

Σε αυτή παραβρέθηκε το προεδρείο της “μάνας του λόχου”, οι Παναγιώτης Μαλακατές, Δημήτρης Βρανόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Βασίλης Παυλόπουλος.

Ενώ τις θέσεις τους στη Θύρα 10 πήραν πάνω από 1.000 μέλη και μη του ερασιτέχνη που ήθελαν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να θέσουν τις ερωτήσεις τους προς τους εκπροσώπους του Ερασιτέχνη, οι οποίοι παρέμειναν υπομονετικά μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μάλιστα 42 μέλη είχαν ζητήσει τις προηγούμενες ημέρες να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν την άποψη τους ή να θέσουν ερωτήματα είτε με βάση τις συμβάσεις που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα είτε με βάση το συναίσθημα για την παραμονή του συλλόγου στη Λεωφόρο.

Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαλακατές που έκανε λόγο για την πιο κρίσιμη συζήτηση στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Αυτό που ζήτησε πρώτα απ’ όλα βέβαια είναι η επόμενη μέρα και η όποια απόφαση να βρει τους φίλους του «τριφυλλιού» ενωμένους και όχι διχασμένους.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψη του πως ο ίδιος είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και εν συνεχεία πήραν το λόγο τα μέλη της “μάνας του λόχου”.

Οι περισσότεροι που μίλησαν στην προσυνέλευση που κράτησε περισσότερες από πέντε ώρες, καθώς ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 τα  μεσάνυχτα τέθηκαν κατά της Διπλής Ανάπλασης με ερωτήματα και επιχειρήματα. Ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που στάθηκαν στις προσπάθειες που δεν έκανε η διοίκηση του Ερασιτέχνη προκειμένου να εξαντλήσει ο Παναθηναϊκός τις πιθανότητες να παραμείνει στη Λεωφόρο και να φτιάξει ένα γήπεδο στην ιστορική έδρα του.

Στη διάρκεια της προσυνέλευσης πολλές φορές υπήρξαν συνθήματα κατά του Γιάννη Αλαφούζου και της διοίκησης τους στην πράσινη ΠΑΕ, αλλά και συνθήματα παραμονής στη Λεωφόρο.

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Γιάννη Παναγιωτίδη, μέλος του Ερασιτέχνη και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επειδή ουσιαστικά εξέφρασε για πρώτη φορά μια δημόσια τοποθέτηση που εκφράζει και την άποψη της πράσινης ΠΑΕ για το γήπεδο λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Το 2006 ο Δήμος συμφώνησε να υλοποιεί κάποιους νόμους για το γήπεδο και σταμάτησαν για λόγους προσφυγών άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο και όλα αυτά που συζητάμε μπήκαν μέσα στο Προεδρικό Διάταγμα και είναι δεσμευτικά. Τροποποίηση δεν είναι αρνητικό να γίνει αλλά χρειάζεται χρόνο και μπορεί να καταπέσει. Όσα συζητάμε είναι πάνω σε αυτή την παλιά νομοθεσία.

Μπορεί κάποιος να δει τις συμφωνίες του Δήμου με τον Ερασιτέχνη το 2006 και το 2008 και πως είναι σαφέστατα κερδισμένος. Τα 5.000 τ.μ. είναι 7.500. Δεν υπήρχε εμπλοκή στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, τώρα αποκτά δικαιώματα στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου και τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη. Το μόνο που πληρώνει η ΠΑΕ είναι ένα ενοίκιο γιατί το σύνολο των χρημάτων δεν γυρνάει πίσω. Κόστος 115 εκ. ευρώ και η ΠΑΕ 420.000 ευρώ για τις εμπορικές χρήσεις συνολικά.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θέλουμε να πάμε στο Βοτανικό για οποιοδήποτε λόγο και αν οι όροι που όπως είπε ο κ. Ιθακήσιος είναι σωστοί ή αν θέλουμε να μείνουμε στη Λεωφόρο και δεν θέλουμε να πάμε πουθενά αλλού.

Σε αυτό το γήπεδο που είμαστε σήμερα το 2008 ο Παναθηναϊκός έφυγε και για πέντε χρόνια πήγε στο ΟΑΚΑ. Το ερώτημα είναι απλό γιατί να φύγει η ΠΑΕ από ένα γήπεδο που θα εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα;

Ουέ και αλίμονο αν σε ένα deal 115 εκατ. ευρώ και 100 χρόνων αποφασίζει κάποιος τι θα ψηφίσει με ποιον είναι τώρα ιδιοκτήτης του συλλόγου. Σε πέντε, δέκα χρόνια δεδομένα θα είναι κάποιος άλλος”.

Μετά τη σύντομη τοποθέτηση του Παναγιωτίδη το λόγο πήραν τόσο πρώην πρόεδροι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού όπως οι Ιθακήσιος, Μιχαλαριάς αλλά και νομικοί της “μάνας του λόχου” όπως ο κ. Παναγιωτόπουλος που με καίρια ερωτήματα εξέφρασαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στους όρους της Διπλής Ανάπλασης τονίζοντας πως το τριφύλλι έχει πάρει όσα έπρεπε μετά από τη συμφωνία που υπέγραψε με το Δήμο Αθηναίων.

Επίσης υπήρξε μεγάλη συζήτηση για την επιστολική ψήφο και πως αρκετά μέλη του Ερασιτέχνη κλήθηκαν να ψηφίσουν το ναι ή όχι στη Διπλή Ανάπλαση χωρίς πριν να έχουν ακούσει αυτή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (28/3) το απόγευμα στη Λεωφόρο και πως αυτό είναι ένα τεράστιο σφάλμα για τη διαδικασία των εκλογών του Ερασιτέχνη.

Λίγο πριν από το φινάλε της προσυνέλευσης και με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και μέλος του Ερασιτέχνη, Γιάννη Παναγιωτίδη, να παίρνει ξανά θέση στο πάνελ η συζήτηση αναλώθηκε στο ποια είναι η θέση του ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, για το γήπεδο στο Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση και τι δεσμεύει την ΠΑΕ πως θα παραμείνει στο γήπεδο καθώς ο περισσότερος κόσμος θεωρεί τη διοίκηση του νυν ιδιοκτήτη αναξιόπιστη.

Τέθηκαν ερωτήματα στο ποιος διασφαλίζει πως η ΠΑΕ θα μείνει στο Βοτανικό; Γιατί δεν έχουν μπει ρήτρες ανάμεσα στον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ ώστε να μην αποχωρήσει από τη Διπλή Ανάπλαση; Υπήρξαν επίσης ερωτήσεις γιατί η ΠΑΕ έχει απευθείας σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων και γιατί δεν εμπλέκεται σε αυτή ο Ερασιτέχνης ώστε να παίρνει και αυτός μέρος των χρημάτων. Ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε βέβαια πως το γήπεδο είναι Δημοτικό και έχει παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 99 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ