Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ήττα-αποκλεισμός για την εθνική βόλεϊ από την Πορτογαλία

Για δύο αποτελέσματα πήγαινε η Εθνική Ανδρών, στο τέλος όμως ηττήθηκε από την Πορτογαλία με 3-1 σετ και δεν πήρε το εισιτήριο για την φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου χρειαζόταν νίκη με 3-0 ή 3-1, έχασε το πρώτο σετ, κέρδισε το δεύτερο και άρχισε να ελπίζει για την πρόκριση. Όμως στη συνέχεια η Ελλάδα έχασε με 20-25 το τρίτο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών.

Η Πορτογαλία, αντιθέτως, συνεχίζει στη διοργάνωση καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου πίσω από την Πολωνία, την Σερβία και την Ουκρανία. Έπαιξε με πείσμα, είχε τον Φερέιρα σε σπουδαία βραδιά, αντέδρασε με υπομονή στο τρίτο σετ και έστειλε την Ελλάδα πίσω στη βάση της, με πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αλλά και με καλές εμφανίσεις απέναντι στην Πολωνία και στη Σερβία που φυσικά δεν ήταν αρκετές. 

Παρά το γεγονός ότι στο 1-2 είχε αποκλειστεί, η Ελλάδα πάλεψε στο τέταρτο σετ. Προηγήθηκε με τέσσερις (19-15), εκεί δέχθηκε όμως ένα σερί οκτώ πόντων από τους Πορτογάλους και εκτός από την πρόκριση, έχασε και τον αγώνα με 1-3.

ΤΑ ΣΕΤ: 22-25, 26-24, 20-25, 22-25

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ