Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχολεία: Όλα δείχνουν πως το κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους. Η 7η Σεπτεμβρίου που είναι η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς φαίνεται πως δεν είναι εφικτή με βάση τα κρούσματα του κορονοϊού και την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Έτσι «κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλη της χώρας να χτυπήσει στις 14 Σεπτέμβριου. Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως συζητήθηκε το άνοιγμα των σχολείων υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρόταση που υπερισχύει είναι να ανοίξουν την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 14 του Σεπτεμβρίου και οι τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης (δημοτικά γυμνάσια και λύκεια).

Στο τραπέζι υπήρξαν προτάσεις για άνοιγμα αρχικά των δημοτικών σχολείων, με τα γυμνάσια και τα λύκεια να παίρνουν σκυτάλη μία εβδομάδα αργότερα. Ένα σενάριο που επεξεργάστηκε κυβέρνηση και επιδημιολόγοι ήταν να υπάρξουν δύο βάρδιες μαθητών πρωινή και απογευματινή, αλλά η εισήγηση των λοιμοξιολογων ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο.

Οι τελικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ