Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το μέταλλο του ΠΑΟΚ και η δίψα του Παναθηναϊκού για το κύπελλο

Μετά από 8 χρόνια θα βρεθούν ξανά σε τελικό κυπέλλου ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Θα είναι η πέμπτη φορά και οι «πράσινοι» υπερτερούν με τρεις κατακτήσεις έναντι ενός του Δικεφάλου. Άλλες εποχές, βέβαια, τότε. Με έναν Παναθηναϊκό πανίσχυρο και έναν  ΠΑΟΚ με πολλά διαχρονικά προβλήματα. Ουδεμία σχέση με την ομάδα του σήμερα.

Την περασμένη Πέμπτη στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ομάδα του προπονητή και πλέον έχει μέταλλο. Πολεμά μέχρι το τέλος και δεν συμβιβάζεται με την ήττα. Ειδικά όταν έχει αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Για πολλά χρόνια έχανε από τα… Τέμπη. Τώρα τον αντιμετωπίζει σαν ίσο προς ίσο. Έβγαλε αντίδραση μετά το πέναλτι του Ελ Αραμπί και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ από κάθε άποψη. Κυνήγησε την πρόκριση και στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε.

Ο Λουτσέσκου τα έπαιξε όλα για όλα με δυο φορ, τον Ολιβέιρα και τον Τσόλακ, και δικαιώθηκε. Ασφαλώς τον βοήθησε και ο Μαρτίνς που δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει αυτό το δίδυμο.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ σημάδεψε φέτος την Ευρώπη και το κύπελλο. Έφτασε στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ και έδειξε ότι είχε τα φόντα να προχωρήσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Και στις 21 Μαΐου θα επιδιώξει να πάρει το 5ο του τρόπαιο τα τελευταία έξι χρόνια!

Αν και σε έναν τελικό δεν υπάρχουν φαβορί, η ομάδα της Θεσσαλονίκης σαφώς είναι πιο ποιοτική από αυτή του Παναθηναϊκού, αλλά θα πρέπει να το δείξει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Είναι ένα ματς νοκ άουτ και όλα γίνονται.

Το μεγάλο όπλο του Λουτσέσκου θα είναι ο εξαιρετικός Ολιβέιρα. Αν ο Πορτογάλος δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά στην αρχή της σεζόν ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και στο πρωτάθλημα…

Για τον Παναθηναϊκό της χειρότερης εποχής της ιστορίας του η κατάκτηση του κυπέλλου ισοδυναμεί με πρωτάθλημα. Δεν απέκλεισε ΑΕΚ και Ολυμπιακό μέσα στην Αθήνα όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά ήταν σοβαρός στη διοργάνωση.

Ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του είχαν κυκλώσει το κύπελλο και είναι αποφασισμένοι να το κατακτήσουν. Πρόσφατα νίκησαν τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, τον ξέρουν πολύ καλά και θα τον αντιμετωπίσουν ανάλογα. Σε αυτά τα παιχνίδια το άλφα και το ωμέγα είναι η πνευματική κατάσταση της ομάδας.

Το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός είναι στα πάνω του. Ο προπονητής έχει μάθει καλύτερα την ομάδα και το «Τριφύλλι» έπαψε να παίζει με αφέλεια. Βλέπετε, οι 10 ήττες στο πρωτάθλημα είναι πολλές. Πλέον ο Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει μάθει από τα μεγάλα λάθη του και έχει γίνει πιο ουσιαστικός. Έχει καλύτερη ισορροπία σαν ομάδα.

Ο δε τελικός θα είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Τρίτη 17 Μαΐου με το ντέρμπι ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκού στην Τούμπα, οπότε οι «πράσινοι» θα ξέρουν αν έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη. Είτε τα έχουν καταφέρει είτε όχι, το κύπελλο είναι ένα τρόπαιο και ο Παναθηναϊκός το έχει ανάγκη όσο ποτέ.

Η δίψα του κόσμου είναι τεράστια και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να μπει στον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα και αν στεφθεί κυπελλούχος θα κάνει ένα μεγάλο βήμα. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα της ιδιοκτησίας να αναλάβει τις ευθύνες της για το αύριο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ