Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Τον γκολτζή Πιερό «βλέπει» η ΑΕΚ!

Ο Φραντζί Πιερό της Μακάμπι Χάιφα είναι ο φορ στον οποίο φαίνεται πως καταλήγει η ΑΕΚ για να πλαισιώσει τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης!

Η Ένωση προτίθεται να αγοράσει τον στράικερ της Μακάμπι, που έχει συμβόλαιο με τους Ισραηλινούς μέχρι το 2025 με δικαίωμα ανανέωσης της ομάδας από την Χάιφα για άλλον ένα χρόνο, αν απαντήσει οριστικά «όχι» η Τσέλσι για τον Φοφανά.

Η ΑΕΚ είναι η ελληνική ομάδα που φέρεται να έχει κάνει πρόταση στον παίκτη σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα ΟΝΕ.

Ο Αϊτινός, που έχει και αμερικανική υπηκοότητα, είναι ένα κλασικό δυνατό φορ με έφεση στο σκοράρισμα και αξιόπιστο. Είναι αρκετά γρήγορος για το ύψος του στα πρώτα μέτρα και κρίθηκε ως μια σίγουρη επιλογή στην παρούσα  φάση.

Είναι ψηλός, με καλή υποδοχή και κράτημα μπάλας έξω από την περιοχή. Επίσης τα καταφέρνει στο συνδυαστικό παιχνίδι σε μικρούς χώρους, λόγω του εκτοπίσματος που έχει και της αρκετά καλής τεχνικής.

Φυσικά, το δυνατότερο του σημείο είναι μέσα στην περιοχή, όπου με το ύψος του και τον όγκο του είναι κίνδυνος-θάνατος για τις άμυνες, ψηλά με το εντυπωσιακό επιτόπιο άλμα του, αλλά και χαμηλά, αφού πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται από τα σέντερ μπακ, λόγω σωματικής δύναμης και εκτοπίσματος.

Ο ύψους 1.94μ. Αϊτινός επιθετικός είχε την περασμένη σεζόν (2023-24) 26 γκολ και 8 ασίστ σε 50 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη Μακάμπι, με την οποία έχει τεθεί αντιμέτωπος και με ελληνικές ομάδες. Μάλιστα είχε σκοράρει δύο γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού στο 0-4 στο Καραϊσκάκη τον Αύγουστο του 2022, στο τελευταίο ματς του Μαρτίνς στον πάγκο των ερυθρολεύκων, ενώ έπαιξε πέρυσι και στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό στον όμιλο του Europa League.

Την πρώτη του σεζόν στη Μακάμπι (2022-23) είχε σε 52 αγώνες 14 γκολ και 8 ασίστ. Στη σεζόν που ξεκίνησε σε Ισραήλ και Ευρώπη έχει ήδη 3 γκολ και 2 ασίστ σε 4 αγώνες.

Πριν τη μεταγραφή του στη Μακάμπι Χάιφα με ποσό-ρεκόρ για την ομάδα, είχε θητεία σε MLS, Βέλγιο και Γαλλία και συνολικά έχει πετύχει 81 γκολ και 28 ασίστ σε 226 ματς στην καριέρα του.

Ο Πιερό είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αϊτής και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη χώρα του για τους αγώνες του Nations League. Μάλιστα, σκόραρε στον προηγούμενο αγώνα, όπου η Αϊτή νίκησε με 4-1 το Πουέρτο Ρίκο. Έχει 31 διεθνείς συμμετοχές και έχει πετύχει 22 γκολ με την Εθνική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ