Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: «Διπλό» πρόκρισης για την Ντόρτμουντ, την γλίτωσε με «δώρο» στο 98′ η Παρί

Αν και ξεκίνησε τον έκτο όμιλο του Champions League χωρίς γκολ στα δύο πρώτα ματς, η Ντόρτμουντ ολοκλήρωσε το απίθανο ντεμαράζ με τρίτη σερί νίκη, αυτή τη φορά με το εντυπωσιακό 3-1 επί της Μίλαν εκτός έδρας. Μάλιστα η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει και την πρώτη θέση, όμως το πέναλτι της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Νιουκάστλ, άφησε όλα τα σενάρια πιθανά.

Το ματς φάνηκε πως ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για την Μίλαν, όμως δεν ήταν έτσι. Στο 6’ ο Τσουκουέζε έκανε το σουτ, ο Σλότερμπεκ χέρι μέσα στην περιοχή, όμως ο Κόμπελ απέκρουσε το πέναλτι του Ζιρού. Και αφού δεν σκόραραν οι γηπεδούχοι από τα 11 βήματα, το έκανε η Ντόρτμουντ. Στο 10’ ο Γκίτενς ανατράπηκε από τον Καλάμπρια και ο Ρόις με άπιαστη εκτέλεση έγραψε το 0-1. Ο παίκτης που το κέρδισε λίγο έλειψε στο 19’ να κάνει και το 0-2, όμως το σουτ του έφυγε ψηλά.

Η Μίλαν είχε την κατοχή στη συνέχεια κόντρα σε μια Ντόρτμουντ που αμυνόταν καλά, όμως στο 38’ οι παίκτες του Τέρζιτς δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα στην ατομική προσπάθεια του Τσουκουέζε που πέρασε ανάμεσα από δύο, συνέκλινε και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και είχαν φάση με το γυριστό του Πούλισιτς, όμως τα πάντα τελείωσαν γι’ αυτούς στο 59’ όταν οι Φούλκρουγκ και Ζάμπιτσερ συνδυάστηκαν άψογα και ο Γκίτενς έκανε αυτή τη φορά τη ζημιά σκοράροντας (1-2). Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, που έχασε με τραυματισμό τον Τιάο, δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει και στο 69’ ο Αντεγιέμι έκανε… βόλτα και εκτέλεσε τον Μενιάν, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Το 1-3 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε για την Ντόρτμουντ αφού στο 85’ η κεφαλιά του Γιόβιτς και στο 88’ το δυνατό σουτ του Φούλκρουγκ, πήγαν στο δοκάρι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε μπει σε περιπέτειες μετά την ήττα από την Μίλαν και έφτασε δευτερόλεπτα κοντά σε μεγαλύτερες στο εντός έδρας ματς με την Νιούκαστλ, όμως σώθηκε από μια απόφαση-δώρο του VAR. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε χάρη σε πάρα πολύ αυστηρό, έως ανύπαρκτο πέναλτι στο 98’ ισοφάρισε σε 1-1 και έχει πλέον την τύχη της στα χέρια της παίζοντας εκτός έδρας με την Ντόρτμουντ.

Ο Εμπαπέ είχε την πρώτη φάση για τους γηπεδούχους με τακουνάκι στο 9’, αλλά ο εκπληκτικός σε όλο το ματς, Πόουπ τον σταμάτησε. Στο 12’ ο Ίσακ προειδοποίησε για τους Άγγλους και στο 24’ πέτυχε το γκολ στο κενό τέρμα μετά το σουτ του Αλμιρόν και την κακή αντίδραση του Ντοναρούμα. Η Παρί είχε κατοχή και τελικές όμως πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ και στην επανάληψη είδε τον Πόουπ να κάνει απίθανες αποκρούσεις και τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ, Μπαρκολά, να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες. Τελικά η Παρί Σεν Ζερμέν σώθηκε στο 98’ από το VAR που είδε χέρι του Λιβραμέντο και ο Εμπαπέ με κρύο αίμα κράτησε την ομάδα του στο κόλπο (1-1).

 

Η βαθμολογία
(5 αγώνες)

1. Ντόρτμουντ 10 (6-3)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 7 (8-7)
3. Νιούκαστλ 5 (5-5)
4. Μίλαν 5 (3-7)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ