Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατέρρευσε η Εθνική Παίδων και έμεινε στην 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ

Ανίκανη να ανταπεξέλθει στη πίεση και στη δυναμική της Γαλλίας -κυρίως- στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η Εθνική Παίδων, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 65-46 και να λάβει την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ.

Η εξαιρετική πορεία της Εθνικής Παίδων ολοκληρώθηκε με την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 των Σκοπίων. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Γαλλία, όμως ένα… μπλακ άουτ στην δεύτερη περίοδο και μια πολύ άσχημη τρίτη περίοδος την υποχρέωσαν σε νέα ήττα.

Με το αποτέλεσμα του μικρού τελικού οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, με την «γαλανόλευκη» να ολοκληρώνει στην 4η θέση την πορεία της, μετρώντας 5 νίκες και 2 ήττες στα 7 παιχνίδια της διοργάνωσης.

Η Εθνική ήταν άστοχη στον μικρό τελικό, την ίδια στιγμή που η άμυνα των Γάλλων είχε «διαβάσει« πολύ καλά τον Νεοκλή Αβδάλα, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του (4 πόντοι με 1/3 σουτ, 3 λάθη και 4 φάουλ).

Ο Αναστάσιος Ροζακέας με 12 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, με τον Φίλιππο Τσιαχτσίρα να ακολουθεί με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ για την Εθνική Παίδων.

Στην αντίπερα όχθη, οι Γάλλοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Νοά Εσενγκουέ με 17υ πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους και 6 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Ντιακιτέ.

Τα δεκάλεπτα: 13-7, 26-34, 34-54, 46-65.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ