Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Χάλκινο ο Γκολομέεβ, άγγιξε το μετάλλιο η Ντουντουνάκη!

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Χάλκινο ο Γκολομέεβ, άγγιξε το μετάλλιο η Ντουντουνάκη!

Μεγάλη επιτυχία για τον Κριστιάν Γκολομέεβ, καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 50 μέτρα ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Έτσι, ο 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και με αυτό ολοκληρώθηκε η εξαιρετική ελληνική παρουσία στη Βουδαπέστη.

Μάλιστα, το χάλκινο μετάλλιο, δε, ήταν το 23ο συνολικά μετάλλιο της Ελλάδας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση (έχει κατακτήσει 4 χρυσά, 4 αργυρά και 15 χάλκινα) και το τρίτο στη Βουδαπέστη μετά το χρυσό της Άννας Ντουντουνάκη στα 100 πεταλούδα και το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100 ύπτιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήγε στον τελικό της Βουδαπέστης με την καλύτερη επίδοση στα ημιτελικά και ήταν το φαβορί για το χρυσό, αλλά ο Φινλανδός Αρι Πέκκα Λουικόνεν έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 21.61. Ο Πράουντ με 21.69 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Γκολομέεβ να κατακτά το χάλκινο, κάνοντας λίγο πιο αργή κούρσα σε σχέση με τον ημιτελικό (21.73).

Την ίδια στιγμή, νέα τρομερή κούρσα πραγματοποίησε η Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ουγγαρία.

Πιο συγκεκριμένα, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια, κατέκτησε την τέταρτη θέση στα 50μ. πεταλούδα, με χρόνο 25.65, βελτιώνοντας θεαματικά το πανελλήνιο ρεκόρ (25.93).

Μάλιστα, βρέθηκε μια ανάσα από την κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου της στη διοργάνωση, μετά από το χρυσό στα 100μ. πεταλούδα, αφού μπροστά της τερμάτισε Δανή Έμιλι Μπέκμαν με διαφοαά 00.06 (25.59).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδή Κρομοβιτζότζο με 25.30 και το ασημένιο Γαλλίδα Ενίκ με 25.46.