Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιαννακόπουλος: «Έχουμε δύο σοβαρές προτάσεις για την ΚΑΕ»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή πως βρίσκεται σε επαφές με υποψήφιους αγοραστές για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. 

Αναλυτικά όσα είπε στην τηλεοπτική εκπομπή «Tik Talk»:

Για το πώς νιώθει τώρα που έκλεισε τον κύκλο του Παναθηναϊκού: «Οι κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν. Άρρωστος Παναθηναϊκός από μικρό παιδί. Ήταν υποχρέωσή μου να ασχοληθώ όταν σταμάτησε ο πατέρας μου και ο θείος μου. Ζήσαμε ωραίες στιγμές αυτά τα οκτώ χρόνια. Είχα ανακοινώσει από πέρυσι πως αυτό το πράγμα πρέπει να κλείσει».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση: «Πάνω από όλα το γεγονός πως ένιωθα μόνος στον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολο να βάζεις αυτές τις εποχές 8-10-12 εκατ. τον χρόνο. Μπορεί και να μην μπορούσα να το κάνω με τέτοια ευκολία. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι αυτόνομος με δικό του γήπεδο. Αλλιώς είχα πει πως θα αποχωρούσα».

Για τη στάση ορισμένων οπαδών και αν αυτή τον ώθησε στην αποχώρηση: «Το οικονομικό ήταν ένα κομμάτι. Πολεμούσα με όλους και ένιωθα μόνος: με την Ευρωλίγκα, τη διαιτησία, τον Ολυμπιακό, τον κόσμο. Είπα πως πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσω».

Για το αν υπάρχει ενδιαφερόμενος για να αγοράσει την ομάδα: «Γίνονται πάρα πολλές συζητήσεις, σοβαρές και όχι. Υπάρχουν μια – δύο που ίσως προχωρήσουν. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και ονόματα. Ίσως έχουμε μια αλλαγή μέσα στο 2020 ή μέσα στο 2021».

Για το αν υπάρχει παράθυρο επιστροφής του: «Στα 45 μου έχω μάθει να μην λέω ποτέ. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσα στη σκέψη μου».

Για τις επενδύσεις στο μπάσκετ: «Δυστυχώς, στο χώρο του μπάσκετ είναι έτσι η Ευρωλίγκα που δεν αξιοποιεί το προϊόν. Τα έσοδα είναι πενιχρά. Κάθε χρόνο πρέπει να βάζεις χρήματα».

Για τη διαμάχη με την Ευρωλίγκα: «Πρωτίστως δεν πιστεύω ότι έχουν αξιοποιήσει το προϊόν. Είναι μια κλειστή λίγκα, δεν μπορούν να μπουν και να βγουν ομάδες. Οι χορηγοί είναι συγκεκριμένοι. Οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν».

Για τους Αλβέρτη – Διαμαντίδη: «Είναι σημαίες, έχουν ζήσει την ομάδα. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι κοντά μας από το 1990, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πάρα πολλά χρόνια. Είμαι βέβαιος πως θα πετύχουν στο έργο τους».

Για το αν πρόκειται για μια κακή σεζόν για το μπάσκετ συνολικά: «Για τον παγκόσμιο αθλητισμό είναι, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό».

Για τη σύγκρουση με τους οργανωμένους: «Δεν είναι κόντρα με τους οργανωμένους. Οι οργανωμένοι είναι χιλιάδες, βιώνω τον σεβασμό καθημερινά. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έχουν καπηλευτεί τη Θ13, την Θ7 ή την Θ21, έχοντας δικούς τους σκοπούς».

Για τα περιστατικά που έφεραν αυτή τη σύγκρουση: «Έγιναν πράγματα για τα οποία δεν είμαι σύμφωνος. Έσπαγαν πόρτες, χτυπούσαν παιδιά για να τους πάρουν τα εισιτήρια. Ήμουν ο πρώτος που έλεγε να δίνουμε δωρεάν εισιτήρια. Όμως, δεν δέχομαι να χτυπούν τον κόσμο».

Για το πώς «καθαρίζει» αυτό το φαινόμενο: «Εάν υπάρχει βούληση από την Πολιτεία, υπάρχει και ο τρόπος. Δεν είμαι ο μόνος πρόεδρος που έχει προσπαθήσει να βρει λύση. Αν είχε τη διάθεση η Πολιτεία θα έβρισκε την λύση».

Για την επίθεση στο σπίτι του: «Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Ήταν ένας από τους λόγους που είπα ως εδώ και μη παρέκει».

Για το αν έχει λήξει η… βεντέτα: «Δεν έχει υπάρξει τίποτα. Ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε και έκλεισαν κι όλα αυτά μαζί».

Για την καλύτερή του στιγμή ως πρόεδρος: «Η πρώτη μου στιγμή είναι το 1996 όταν κάναμε περήφανη όλη την Ελλάδα με το πρώτο ευρωπαϊκό. Ως πρόεδρος θα έλεγα το πρώτο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”».

Για το αν του αρέσει να τον αποκαλούν πρόεδρο: «Η μισή Ελλάδα γυρίζει στην λέξη “πρόεδρος”. Προτιμώ το Δημήτρης».

Για τα 450 εκατ. που έχει ξοδέψει η οικογένειά του στον Παναθηναϊκό: «Ούτε ο πατέρας μου ούτε εγώ μπήκαμε στη διαδικασία να μετράμε χρήματα. Όταν τελείωσε ο κύκλος μου ένας πολύ στενός συνεργάτης του πατέρα μου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου είπε πως βάλαμε από την τσέπη μας 450 εκατ. Ανατρίχιασα. Δεν είναι ψέμα, είναι αλήθεια».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι που συμβαίνει στο γήπεδο: «Πάρα πολλά, θα χρειαστούμε δέκα εκπομπές για να τα συζητήσουμε».

Για το περιστατικό που θα ήθελε να διαγράψει: «Είναι πάρα πολλά, δεν μπορώ να επιλέξω ένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ