Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Καλλιθέα απέκτησε δανεικό τον Ελία Τζιάνι

Η Καλλιθέα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλού σέντερ φορ Ελία Τζιάνι, με τη μορφή δανεισμού από την Πίζα της Serie B και θα αγωνιστεί ξανά υπό της οδηγίες του Μάσιμο Ντονάτι, με τον οποίο είχε συνυπάρξει στην Λενιάνο Σάλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καλλιθέας:

«Η Καλλιθέα ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού στράικερ Elia Giani με τη μορφή δανεισμού από την Pisa της ιταλικής Serie B, με εκκρεμότητα την απόκτηση του Διεθνούς Πιστοποιητικού Μεταγραφής (ITC) του.

Ο Giani, ένας 23χρονος, ύψους 1.85 μ., δεύτερος επιθετικός διένυσε μία εξαιρετική σεζόν με επτά γκολ και εννέα ασίστ όσο ήταν δανεικός στη Legnago Salus της Serie C υπό την καθοδήγηση του προπονητή της AKFC Massimo Donati.

Γεννημένος στην Empoli, o Giani ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία στη γειτονική Pisa, κάνοντας το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε έναν αγώνα της Serie B τον Δεκέμβριο 2019, λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Έπειτα από έναν εξάμηνο δανεισμό στην Pontedera της Serie C, όπου σκόραρε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ τον Μάιο 2021, ο Giani πέρασε τις σεζόν 2021/22 και 2022/23 ως δανεικός στη Fiorenzuola της Serie C, μετρώντας 48 συνολικά συμμετοχές με δύο τέρματα και μία ασίστ.

Τη σεζόν 2023/24, ο Giani εντάχθηκε στη νεοφώτιστη Legnago, και οι 16 συμμετοχές του σε γκολ (επτά τέρματα και εννέα ασίστ) ήταν η τέταρτη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα, βοηθώντας την ομάδα να προκριθεί στα playoffs ανόδου της Series C.

Καλωσήρθες, Elia».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ