Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύπελλο Ασίας: Στον τελικό το Κατάρ, 3-2 το Ιράν

Το Κατάρ υπέταξε με 3-2 το Ιράν σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ασίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιορδανία.  

Το Ιράν παρατάχθηκε με τον αρχηγό Εχσάν Χατζισαφί στο βασικό σχήμα και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στον πάγκο. Το 1-0 μόλις στο 4′ με τον Σαρντάρ Αζμούν απαντήθηκε άμεσα από το Κατάρ με τον Τζασέμ Γκαμπέρ στο 17′.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ανοιχτό και οι δύο εθνικές ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν μέχρι το 43ο λεπτό, όταν ο Ακράμ Αφίφ έδωσε προβάδισμα στους οικοδεσπότες.

Στην ανάπαυλα, ο Χατζισαφί έγινε αλλαγή με τον Μιλάντ Μοχαμαντί, με το Ιράν να ισοφαρίζει στο 51′ χάρη σε πέναλτι του Αλιρεζά Τζαχανμπάχς. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες μέχρι το 82′, όταν ο Αλμοέζ Αλί, πέτυχε το 3-2 για το Κατάρ.

Το Ιράν έδωσε μάχη για την ισοφάριση, όμως ο Σοτζαέ Χαλιλζαντέχ αποβλήθηκε στο 3ο από τα 13 λεπτά καθυστερήσεων κι έτσι το Κατάρ κράτησε το προβάδισμα. Ο αποκλεισμός του Ιράν σημαίνει ότι οι Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ (δεν αγωνίστηκε) επιστρέφουν στην Ελλάδα για ΑΕΚ και Άρη, αφού δεν υπάρχει μικρός τελικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ