Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βραζιλία: Επόπτης γραμμών πυροβολήθηκε για μια θέση πάρκινγκ

Ένας επόπτης γραμμών πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στη Βραζιλία, σε μια μικροδιαμάχη που είχε για μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα.

Ο βοηθός διαιτητή Ζοάο Μάρκες Περέιρα Νταό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά τη σοκαριστική επίθεση και πέθανε το πρωί της 15 Νοεμβρίου, δύο μήνες μετά τον πυροβολισμό του.

Το μοιραίο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν ο 38χρονος δράστης Λάρσιο Πέδρο Ντα Σίλβα είχε παρκάρει τη μηχανή του κοντά στην πλάγια γραμμή του γηπέδου. Ο επόπτης του ζήτησε να την μετακινήσει και είχαν μια έντονη συζήτηση. Ο δράστης έφυγε, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε με όπλο και πυροβόλησε το θύμα από κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τη Daily Star. 

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο προς την αντίθετη κατεύθυνση. 

Το θύμα εργαζόταν ως βοηθός διαιτητής επί 40 χρόνια και είχε πιστοποιηθεί από την κρατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Ο δράστης αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ