Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Τα έκανε μαντάρα ο Παπαπέτρου σδικώντας τη διαιτησία και τον εαυτό του

TOY ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Από αλλού το… φοβόμασταν, από αλλού προέκυψε. Σ’ ένα θεωρητικά εύκολο ματς, αυτό μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εργοτέλη είχαμε μια πολύ κακή διιατησία και μάλιστα από ένα διαιτητή που δεν είχε δείξει τέτοια δείγματα. Ο λόγος για τον Τάσο Παπαπέτρου, από τους ταλαντούχους ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας, που, όμως, στο Σάββατο στο Καραϊσκάκη τα έκανε μαντάρα αδικώντας τη διαιτησία, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Τι είχαμε το Σάββατο; Πέντε περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, που κανένα δεν δόθηκε, ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει και ένα πέναλτι που κακώς καταλογίστηκε. Πιο συγκεκριμένα, η εσχάτη των ποινών θα έπρεπε να δοθεί σε δύο χέρια του Γκορκς (σε προσπάθειες των Κασάμι και Σαντάνα), σε δύο ανατροπές του Χάρα (από Πίτσο και Γκορκς) και σ’ ένα αγκάλιασμα στον Μανιάτη από τον Φιντέλεφ. Αντ΄ αυτού δόθηκε ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φιντέλεφ στον Κασάμι, όπου δεν υπήρχε παράβαση, ενώ στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ο Χάρα κάνει πάσα με το χέρι στον Ντουρμάζ σαν πασαδόρος στο βόλεϊ, χωρίς ο διαιτητής, αλλά και ο βοηθός Τουμπακάρης να το καταλογίσουν, με αποτέλεσμα το γκολ να μετρήσει.

Στο ματς της Κέρκυρας με την Καλλονή επίσης υπήρχαν σφυρίγματα που προκάλεσαν διαμαρτυρίες. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αντέτζο είναι λάθος, ενώ και στη φάση του πέναλτι το ριπλέι δεν δικαιώνει τον διαιτητή Δασκαλόπουλο για την απόφασή του.

Στο Περιστέρι ο Αρετόπουλος έχει κάνει λάθος στην πρώτη κίτρινη του Αθανασιάδη, προφανώς τον ξεγελάει η δύναμη που βάζει ο παίκτης του ΠΑΟΚ και το ότι έρχεται από πίσω, αλλά στη δεύτερη κίτρινη θα μπορούσε να βγάλει ακόμα και απευθείας κόκκινη έτσι όπως πάει ο Αθανασιάδης στον αστράγαλο του Μπρίτο.

Στο Ηράκλειο στο πρώτο γκολ το ΟΦΗ η μπάλα έχει περάσει καθαρά τη γραμμή, ενώ και το πέναλτι υπέρ των Κρητικών είναι σωστό, αφού ο Τριανταφυλλόπουλος μαρκάρει εντελώς άτσαλα τον Τζορτζ και τον ανατρέπει. Γενικά ο Δημητρόπουλος είχε μια καλή διαιτησία.

Στα άλλα τρία παιχνίδια (Παναιτωλικός-Αστέρας, ΠΑΣ-Πανιώνιος και Λεβαδειακός-Βέροια) δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο διαιτητικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ