Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έτσι φαίνονται από το διάστημα τα 12 στάδια του Μουντιάλ! (ΦΩΤΟ)

Το Μουντιάλ της Ρωσίας πλησιάζει και οι Ρώσοι κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να διαφημίσουν τη διοργάνωσή τους όσο καλύτερα μπορούν.

Αυτή τη φορά η δοόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα 12 γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσω δορυφόρων!

Οπως μπορείτε να δείτε παρακάτω το θέαμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Αναλυτικά τα 12 γήπεδα του Μουντιάλ όπως φαίνονται από το διάστημα

1. Αγίας Πετρούπολης

Έχει χωρητικότητα 64,287 θεατών και αποτελεί έδρα της Ζενίτ. Διαθέτει συρόμενο αγωνιστικό χώρο και οροφή που κλείνει.

Group matches: Morocco v Iran, Russia v Egypt, Brazil v Costa Rica, Nigeria v Argentina.

2. Καλίνινγκραντ

Έχει χωρητικότητα 35,212 θεατών. Διαθέτει δύο επίπεδα, και παράλληλα τα πιο ικανά και σύγχρονο συστήματα ασφαλείας. Η κατασκευή του όσον αφορά τον σχεδιασμό βασίστηκε στην Allianz Arena, έδρα της Μπάγερν Μονάχου. Βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία και μετά το Μουντιάλ θα αποτελέσει έδρα της Μπάλτικα.

Group matches: Croatia, Nigeria, Serbia v Switzerland, Spain v Morocco, England v Belgium.

3. Καζάν

Εχει χωρητικότητα 45,379 θεατών. Αυτό το στάδιο κατασκευάστηκε από την ίδια εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή του νέου Wembley, αλλά και του Emirates, έδρα της Αρσεναλ.

Group matches: France v Australia, Iran v Spain, Poland v Colombia, South Korea v Germany.

4. Σαμάρα

Χωρητικότητας 44,918 θεατών. Αποτελεί έδρας της FC Κρίλια Σοβέτοφ και ονομάζεται Cosmos Arena. Έχει σχεδιαστεί ώστε να αποδίδει την αεροδιαστημική αρχιτεκτονική για την οποία η περιοχή είναι γνωστή. Χαρακτηριστικό του ότι διαθέτει την μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη σε όλη την Ευρώπη.

Group matches: Costa Rica v Serbia, Denmark v Australia, Uruguay v Russia, Senegal v Colombia.

5. Φιστ

Είναι χωρητικότητας 41.200 θεατών. Αυτό το εντυπωσιακό συγκρότημα χτίστηκε το 2014 για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Συνήθως είναι ανοικτό και στα δύο άκρα του έτσι ώστε οι επισκέπτες να θαυμάζουν τη θέα που προσφέρει, ωστόσο για τις ανάγκες του Μουντιάλ αυτές οι περιοχές έχουν καλυφθεί με θέσεις.

Group matches: Portugal v Spain, Belgium v Panama, Germany v Sweden, Australia v Peru.

6. Λουζνίκι

Χωρητικότητας 81,000 θεατών. Αυτό το πραγματικά αξιόλογο στάδιο, είναι το μεγαλύτερο που διαθέτει η χώρα και το «σπίτι» της Εθνικής Ρωσίας. Χρησιμοποιήθηκε το 1980 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στη Μόσχα, το 1999 για τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, το 2008 για τον τελικό του Champions League και το 2013 για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Group stages: Russia v Saudi Arabia, Germany v Mexico, Portugal v morocco, Denmark v France.

7. Σπαρτάκ Αρένα

Χωρητικότητας 45,630 θεατών. Αποτελεί έδρα της Σπαρτάκ Μόσχας και κατά καιρούς και της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας. Το σχέδιό του τον σχηματισμό αλυσόπλεκτου θώρακα, ο οποίος αποτελείται από εκατοντάτες μικρά διαμάντια, τα οποία και αντιπροσωπεύουν το σήμα της Σπαρτάκ.

Group matches: Argentina v Iceland, Poland v Senegal, Belgium v Tunisia, Serbia v Brazil.

8. Μορντόβια Αρένα

Χωρητικότητας 44,442 θεατών. Αποτελεί έδρα της Μορντόβια Σαράνσκ. Το σχέδιο του σταδίου είναι βασισμένο στο σχήμα του ήλιου, έχοντας πορτοκαλί, κόκκινο και λευκό ως χρώματα.

Group matches: Peru v Denmark, Colombia v Japan, Iran v Portugal, Panama v Tunisia.

9. Νιζνί Νόβγκοροντ

Χωρητικότητας 44,899. Το στάδιο αυτό έχει αντικαταστήσει το Λοκομοτίβ, αποτελώντας την έδρα της Ολιμπίγετς. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2018 και το σχέδιο του εμπνεύστηκε από τη φύση του Βόλγα.

Group matches: Sweden v South Korea, Argentina v Croatia, England v Panama, Switzerland v Costa Rice.

10. Εκατερίνενμπουργκ

Χωρητικότητας 35,696 θεατών. Μιλάμε για ένα… πολυστάδιο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει πολλά σπορ και εκδηλώσεις. Ανακαινίστηκε για της ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διαθέτει μια εκπληκτική θέα από ύψος 45 μέτρων που «βλέπει» σε όλη την πόλη.

Group matches: Egypt v Uruguay, France v Peru, Japan v Senegal, Mexico v Sweden.

11. Βόλγκογκραντ

Χωρητικότητας 45.000 θεατών. Το εντυπωσιακό αυτό στάδιο διαθέτει δύο επίπεδα, καλωδιακή οροφή και ένα εξωτερικό πλέγμα. Αμέσως μετά το Μουντιάλ η χωρητικότητά του θα μειωθεί κατά 10.000 δηλαδή θα πάει στις 35.000 και θα αποτελέσει την έδρα της Ρότορ Βόλγκογκραντ.

Group matches: Tunisia v England, Nigeria v Iceland, Saudi Arabia v Egypt, Japan v Poland.

12. Ροστόφ Αρένα

Χωρητικότητας 45.000 θεατών. Βρίσκεται στην πόλη του Ροστόφ και θα αποτελέσει έδρα της ομώνυμης ομάδας. Επίσης θεωρείται η αρχή για το νέο κέντρο της πόλης καθώς είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ που κατασκευάστηκε στις νότιες εκβολές του ποταμού Ντον.

Group matches: Brazil v Switzerland, Uruguay v Saudi Arabia, South Korea v Mexico, Iceland v Croatia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ