Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεννές: «Οι περισσότερες ομάδες κοιτούν πώς να επιβιώσουν μέσω στοιχήματος»

Για την Λαμία που πανηγυρίζει την άνοδό της, αλλά και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε σε δηλώσεις του ο Μπάμπης Τεννές.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το ότι δεν μιλάει πλέον συχνά δημόσια: «Κρατώ αυτή την στάση σε όλο το πρωτάθλημα. Περιμένω να τελειώσει κάτι και μετά να βγω να πω αυτά που έχω να πω».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος: «Όχι μόνο εγώ, όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα και ζήσαμε αυτό το πράγμα. Μια ομάδα που δεν το έχει ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Δεν ήταν καν φαβορί. Πέμπτη, έκτη θέση της έδιναν όλοι οι «ειδήμονες». Πάρα πολύ σπουδαία επιτυχία».

Για το ηθικό πλεονέκτημα που κέρδισε με την ισοπαλία στο Χαριλάου: «Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση από τους ανθρώπους του Άρη, ο Άρης ξεκίνησε σαν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Έχω κάνει σε αυτή την ομάδα. Γνωρίζω και την δυναμική αυτής της ομάδας και το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Έκανα προπονητής μία ολόκληρη χρονιά, στις καλές χρονιές του Άρη. Όταν λοιπόν ο Άρης χάνει στην Λαμία, πηγαίνει στον Απόλλωνα, κερδίζει 2-0 και δεν μπορεί να κερδίσει, πηγαίνει στην Σπάρτη και πάλι δεν μπορεί να κερδίσει και μένει οκτώ πόντους πίσω, τότε καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν. Και αντί να δει τι δεν κάνει καλά ο ίδιος σαν ομάδα στο γήπεδο, κοιτάει τι κάνει η αντίπαλη ομάδα. Και αρχίζει και μιλάει για σκανδαλώδη διαιτησία, για σκανδαλώδη εύνοια, κάνει ενστάσεις χωρίς βάση και προσπαθεί να αποσυντονίσει την άλλη ομάδα, αντί να κοιτάξει τον εαυτό του. Θα αναφερθώ στο μεταξύ μας παιχνίδι.

Όταν ένας διαιτητής θέλει να ευνοήσει σκανδαλωδώς μια ομάδα, δίνει πέναλτι εις βάρος της στο 94’ και εκτός περιοχής; Νομίζω πως όχι. Και το άλλο στο οποίο θα αναφερθώ είναι το γκολ με πέντε παίκτες της Λαμίας στο τρίτο λεπτό. Σε ένα ματς που η Λαμία κέρδισε 3-1 και έχασε άλλα δέκα. Και αντί να μιλήσουν για ηλιθιότητα του επόπτη, μιλούν για σκανδαλώδη διαιτησία. Θα πρέπει σαν Άρης να δει αν μπόρεσε να κερδίσει έναν από τους τέσσερις δυνατούς της κατηγορίας. Κέρδισε μόνο τον ΟΦΗ και αν ο διαιτητής έδινε ένα πεντακάθαρο πέναλτι, ίσως να μην κέρδιζε ούτε αυτό».

Για τον παίκτη του Παναιγιάλειου που έκανε χέρι με Λαμία και Απόλλωνα κατά διαβολική σύμπτωση: «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια εξυγίανση στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, να μπουν ομάδες σοβαρές, να μπουν επενδυτές, να μπουν παράγοντες σοβαροί. Όταν όμως οι περισσότερες ομάδες κοιτούν πώς να επιβιώσουν είτε μέσω στοιχήματος ή δεν ξέρω πως, κανείς δεν ξέρει πως θα λειτουργήσουν κάποιοι παίκτες. Τι πιο πιθανό να χάσει μια ομάδα από την Λαμία ή τον Άρη. Τι δουλειά έχει η Λαμία με αυτόν; Και ο Άρης με την Ελευσίνα και την Καλλονή ήταν 0-0 στο ημίχρονο και μετά 5-0. Φταίει ο Άρης γι’ αυτό»;

Για το αν είναι ύποπτο το γκολ της Λαμίας με τον Πανσερραϊκό: «Είμαστε χρόνια στο ποδόσφαιρο. Έχουμε δει γκολ και με δέκα μέτρα οφσάιντ. Ύποπτο θα ήταν αν γινόταν στο τέλος. Έγινε στο τρίτο λεπτό και βάλαμε τρία γκολ μετά. Με μια ομάδα που μπορούσαμε να βάλουμε και πέντε και έξι γκολ. Είναι δυνατόν; Θα πληρώνει η Λαμία την οποιαδήποτε απερισκεψία ή αδυναμία κάποιων να καταλάβουν κάτι; Να σταθούμε σε όλη την χρονιά. Κανένας δεν είπε ότι η Λαμία δεν έχει καλή ομάδα. Αντίθετα πολλοί, ειδικά στον πρώτο γύρο, είπαν ότι η Λαμία έχει την καλύτερη ομάδα».

Για την υπόθεση Ντουρμισάι: «Δεν είμαι δικηγόρος. Θα σας πω αυτό που άκουσα από ανθρώπους της ομάδας μου. Ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να εκδικαστεί, γιατί δεν υπήρχε λόγος ένστασης. Όταν ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ταυτότητα και ελληνικό δελτίο από την ΕΠΟ, τι να δικάσει; Ότι θα έπρεπε να τον κάνουμε Αλβανό για ένα παιχνίδι; Για να κερδίσει την ένσταση ο οποιοσδήποτε; Τι να εκδικαστεί; Κάτι που δεν υπάρχει; Απλά, η Λαμία είναι μια ομάδα που επικοινωνιακά σε σχέση με τον Άρη είναι πάρα πολύ πίσω».

Για το τι έφταιξε και ο Άρης δεν ήταν ανταγωνιστικός: «Πρώτα απ’ όλα το καλοκαίρι όλοι έλεγαν ψάξτε τον δεύτερο που θα ανέβει. Ο ένας είναι ο Άρης. Λάθος μέγα για την Β’ εθνική. Υπεροψία. Το δεύτερο. Μέσα στο γήπεδο δεν έβγαζε την εικόνα ομάδας που μπορεί να κερδίσει εύκολα. Αν θα κέρδιζε, θα κέρδιζε με πολύ μεγάλη δυσκολία. Τον οποιοδήποτε».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ