Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λουτσέσκου

Λουτσέσκου: «Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι έτοιμο για μεγάλες αλλαγές»

Στην κατάσταση που επιοκρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου σε συνέντευξη που έδωσε στα ρουμανικά Μέσα.

Ο τεχνικός της Ξάνθης, έχει μάθειο το ελληνικό ποδόσφαιρο αρκετά καλά, καθώς μετράει ήδη δύο χρόνια στον πάγκο των Ακριτών. Ο Ρουμάνος σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στα ρουμανικά ΜΜΕ, ανέφρε τους λόγους που δεν έχει ξεκινήσεο ακόμη το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Τέλος έθεσε τους στόχους του με την Ξάνθη για αυτή τη σεζόν. Στην πρεμιέρα της Super League η Ξάνθη πρόκειται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ.

«Το πρωτάθλημα θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου, αλλά υπήρχαν μερικά προβλήματα, ανάμεσα στην ομοσπονδία και την κυβέρνηση. Προσπάθησαν να αλλάξουν το μέχρι τώρα σύστημα και αποφάσισαν ν' αναβάλουν την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Αυτό δεν άρεσε στην τηλεόραση κι επρόκειτο να τιμωρήσουν την κάθε ομάδα με 200.000 ευρώ. Τελικά, θα ξεκινήσουμε από την τρίτη αγωνιστική.

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ήχησε ένα δυνατό καμπανάκι. Στη μία πλευρά έχουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι η δύναμη, και στην άλλη ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ, οι οποίες θέλουν να επιβληθούν. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο θα διευθετηθεί με ισορροπημένη διαιτησία και αυτό θα παίξει ρόλο.

Τέθηκε το ζήτημα να πέσουν μερικές ομάδες και να κάνουμε ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες, αλλά αποφασίστηκε να συνεχίσουμε με 16 γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι έτοιμο για μια τέτοια αλλαγή στην Ελλάδα. Η ποιότητα του πρωταθλήματος είναι καλύτερη από της Ρουμανίας, 3-4 ομάδες έκαναν καλές μεταγραφές και οι παίκτες μαζί με το όνομά τους μπορούν να φέρουν κι αξία. Μπορούν να διαμαρτύρονται, αλλά όλα είναι ζήτημα σωστής νοοτροπίας.

Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσει η Ξάνθη την παραμονή της όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μετά θα δούμε και το κάνουμε βήμα βήμα. Είμαστε μικρή ομάδα, πρέπει να δώσουμε ώθηση στους εαυτούς μας ώστε να εξασφαλίσουμε μια ευρωπαϊκή θέση ή να τερματίσουμε στο top-5. Πρέπει να έχουμε ισορροπία και να δίνουμε ότι έχουμε σε κάθε ματς», υποστήριξε ο Ρουμάνος τεχνικός.