Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

WRC: «Παρέλαση» Οζιέ στο Μεξικό, «μάχη» για τον δεύτερο

Το τέλος της τρίτης μέρας του Ράλι Μεξικού βρήκε τον Οζιέ να χαμογελά, αν και ο Γάλλος είχε ξεκινήσει άσχημα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη Ειδική Διαδρομή (ΕΔ) του Σαββάτου είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό, αλλά η θεαματική έξοδος του ομόσταβλου Λάπι με Citroen C3 WRC είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ειδικής και έτσι οι διοργανωτές έδωσαν στον Γάλλο έναν κατ’ εκτίμηση επίσημο χρόνο.

Όπως δήλωσε ο Οζιέ, «αυτός ήταν ωστόσο πιο αργός από τον χρόνο, που θα είχα πετύχει με το κλαταρισμένο ελαστικό. Από την δική μου πλευρά, δεν ήταν πλεονέκτημα για εμένα η διακοπή».

Ωστόσο, ο οδηγός της Citroen δεν βρέθηκε για πολύ ώρα εκτός κορυφής, καθώς ο προπορευόμενος Κρις Μικ είχε, επίσης, ένα κλαταρισμένο ελαστικό και προκάλεσε ζημιά στις αναρτήσεις του Toyora Yaris WRC.

Έτσι, έπεσε στην πέμπτη θέση και ανέβηκε ο Οζιέ πάλι πρώτος, καθώς δεν μπόρεσε να τον σταματήσει ένα μικρό πρόβλημα με το διαφορικό στην τελευταία ΕΔ της ημέρας.

Ο Γάλλος μπαίνει, πλέον, με 27 δευτερόλεπτα προβάδισμα στην τελευταία μέρα του Ράλι Μεξικού, αν και δεν σκοπεύει να τρέξει συντηρητικά, εξαιτίας της πίεσης από τους Έβανς και Τάνακ που «παλεύουν» για τη δεύτερη θέση και έχουν μόλις 2,2 δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ τους.

«Ο Όττ μπόρεσε να καλύψει μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι θα ήθελα, όμως θα είναι μία καυτή μάχη την Κυριακή. Είμαι πεπεισμένος, ότι μπορώ να τα καταφέρω», δήλωσε ο Έβανς που τρέχει με Ford Fiesta WRC.

Τέταρτος ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 WRC) με διαφορά 46,5 δευτερολέπτων από τον τρίτο και πάνω από τρία λεπτά προβάδισμα από τον πέμπτο Κρις Μικ με Toyota Yaris WRC.

Στην έκτη και έβδομη θέση βρίσκονται τα δύο Skoda Fabia R5 των Γκουέρα και Μπουλάθια που δεν προσμετρούν, ωστόσο, στη βαθμολογία του πρωταθλήματος WRC, ενώ ο Λάτβαλα κατάφερε και ανέβηκε όγδοος.

Ένα ευτράπελο περιστατικό βίωσε ο Μίκελσεν, που βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της γενικής, καθώς στην ΕΔ 13 βρέθηκε μπροστά από την κλειστή πύλη μίας φάρμας ζώων που έφραζε τον δρόμο, οπότε αναγκάστηκε να κατέβει ο συνοδηγός του, Αντρέας Γιέγκερ, και να την ανοίξει!

H κατάταξη:

412