Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ράλι

Ματαιώθηκε το Ράλι Φινλανδίας λόγω κορονοϊού

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί τελικά το Ράλι Φινλανδίας, το οποίο ήταν ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και επρόκειτο να διεξαχθεί το διάστημα 6-9 Αυγούστου.
 
Μολονότι η κατάσταση με τον Covid-19 στη Φινλανδία, αλλά και διεθνώς έχει βελτιωθεί, οι διοργανωτές εξέδωσαν σήμερα  ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν ότι συνεχίζουν να υπάρχουν υπερβολικά πολλοί παράγοντες αναφορικά με ρίσκα για την υγεία και την ασφάλεια, δεδομένου ότι απομένουν μόλις δύο μήνες έως τον αγώνα.
 
«Μαζί με την άγνωστη εξέλιξη του Covid-19, υπάρχουν άλλες μεγάλες αβεβαιότητες που επηρεάζουν αυτή την απόφαση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Για παράδειγμα, η έλλειψη πληροφόρησης για το αν οι ισχύοντες περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από το κράτος θα συνεχίσουν μετά τον Ιούλιο και το πώς οι ξένοι συμμετέχοντες, ομάδες και θεατές θα μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στη Φινλανδία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι διοργανωτές εξέτασαν το ενδεχόμενο να αναβάλουν τον αγώνα και να τον μεταθέσουν για αργότερα μέσα στο 2020, ωστόσο η μεγάλη αβεβαιότητα οδήγησε στην απόφαση ματαίωσής του.