Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Φέντερερ για Ναδάλ: “Δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν”

Ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε ρεσιτάλ δηλώσεων μετά την ήττα του από τον Ράφα Ναδάλ για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός πλέκοντας το εγκώμιο του καλού του φίλου και μεγάλου του αντίζηλου στο χώμα!

“Σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα με τον τρόπο που αμύνεται και επιτίθεται στο χώμα. Δεν υπάρχει κανείς άλλος που να τον πλησιάζει καν. Δεν μπορώ καν να προπονηθώ με κάποιον που να του μοιάζει ώστε να είμαι κατάλληλα προετοιμασμένος! Το σκεφτόμουν αυτό μέσα στο ματς” ανέφερε αρχικά ο Φέντερερ.

“Είναι απίστευτος ο τρόπος που αμύνεται τόσο βαθιά και ξαφνικά τον βλέπεις στη βασική γραμμή έτοιμο να επιτεθεί” πρόσθεσε.

Παρά την ήττα θεωρεί, και είναι η αλήθεια, ότι στα δύο πρώτα σετ έπαιξε καλά.

“Μέσα σε συνθήκες αέρα, όλα είναι πιθανά. Δεν έπαιξα άσχημα στα δύο πρώτα σετ. Η διαφορά κρίθηκε στο ένα passing shot στο ένα παραπάνω χτύπημα. Εκεί ο Ράφα τα κατάφερε. Ξάφνιασα τον εαυτό μου τόσο με την παρουσία του στα ημιτελικά όσο και με την απόδοση κόντρα στον Ράφα” συνόψισε ο “Βασιλιάς”.

“Σίγουρα, απόλαυσα την επιστροφή μου στο Ρολάν Γκαρός και το χώμα γενικότερα και είναι πιθανόν να είμαι εδώ σε έναν χρόνο” κατέληξε ο Φέντερερ που αποχαιρετά την καλή του παρουσία στη χωμάτινη περίοδο με ψηλά το κεφάλι.