Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΑΛΣΟΝ

Και ο Πάλσον αποθεώνει Τσιμίκα: «Παίκτης παγκάσμιας κλάσης»

«Παίκτη παγκόσμιας κλάσης» χαρακτήρισε τον Κώστα Τσιμίκα, ο 29χρονος Ισλανδός διεθνής αμυντικός μέσος της Ντάρμσταντ, Βίκτορ Πάλσον. 

Όχι τυχαία, αφού  γνωρίζει τον Έλληνα διεθνή αμυντικό της Λίβερπουλ, από την συνύπαρξή τους στο πρωτάθλημα της Δανίας με την Έσμπιεργκ (σ.σ: ο Τσιμίκας ήταν δανεικός από τον Ολυμπιακό), για αρκετούς μήνες την σεζόν 2016/17.

Ήταν μόνο 13 παιχνίδια που «μοιράστηκαν», αλλά αποδείχθηκαν αρκετά για να κάνει ο Τσιμίκας, σημαντική εντύπωση στον Πάλσον.
 

«Για να είμαι ειλικρινής, είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Καταλήξαμε να υποβιβαστούμε εκείνη τη σεζόν, ήταν πολύ δύσκολη, είχαμε τρεις διαφορετικούς προπονητές», είπε μιλώντας στην καθημερινή εφημερίδα του Λίβερπουλ, ECHO.

 «Όμως ο Τσίμι ήταν φανταστικός παίκτης, ένας υπέροχος άνθρωπος, πάντα πολύ θετικός. Έχει κουράγιο, είναι ένα αστείο παιδί και μπορώ να πω μόνο καλά πράγματα γι 'αυτόν. Αν και ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς, μπορούσες πάντα να δεις τις δυνατότητες που είχε. Ήταν πολύ νέος όταν ήταν μαζί μας, μετά πήγε στη Βίλεμ στην Ολλανδία τον επόμενο χρόνο και έκανε πολύ καλά. Ακόμα κι αν υποφέραμε, δεν έβλεπες ποτέ θλιμμένο το πρόσωπό του. Μου άρεσε πολύ όταν έπαιζα μαζί του. Με τον Ολυμπιακό, έχει κάνει φανταστικά πράγματα και παίζει και για την ελληνική εθνική ομάδα», πρόσθεσε.

 «Είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτόν και όταν είδα ότι πρόκειται να υπογράψει στη Λίβερπουλ, είναι τεράστιο πράγμα να υπογράψεις για το μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γι' αυτόν. Η απόδοσή του επιθετικά ήταν από τα δυνατά του σημεία. Πάντα τον έβλεπα να έχει πολύ καλή τεχνική. Όταν έπαιξα μαζί του, είχε αδυναμίες στο αμυντικό μέρος, αλλά τον έχω παρακολουθήσει σε λίγα παιχνίδια από τότε και έχει βελτιωθεί πραγματικά. Όταν μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ θέλει να σε αποκτήσει, είσαι σε αυτήν την κατηγορία παγκόσμιας κλάσης», τόνισε ο Πάλσον, πρώην αρχηγός της ομάδας Νέων της Λίβερπουλ το 2009, χωρίς όμως ποτέ ο Ράφα Μπενίτεθ να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα.