Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Κλοπ: "Ο Τσιμίκας είναι ο παίκτης που χρειαζόμασταν"

Η Λίβερπουλ άρχισε την προετοιμασία της στην Αυστρία ενόψει της νέας σεζόν, με τον Κώστα Τσιμίκα να κερδίζει από την αρχή τις εντυπώσεις, αν κρίνουμε απ' τα κολακευτικά σχόλια του Γιούργκεν Κλοπ για εκείνον στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε για τον 24χρονο αριστερό μπακ και του έπλεξε το εγκώμιο.

"Ο Κώστας είναι μία μεταγραφή που μάς δείχνει ότι είναι αυτό που αναζητούσαμε, αυτό που χρειαζόμασταν. Πιστεύω πως πλέον η θέση του αριστερού μπακ δεν είναι εκείνη που ο κόσμος θα λέει διαρκώς πως 'χρειαζόμαστε παίκτη κλπ'. Ο Μίλνερ έπαιξε εκεί μερικές φορές, αλλά δεν μπορούμε να ρισκάρουμε άλλο ή για την ακρίβεια πρέπει να μειώσουμε το ρίσκο. Τα φουλ-μπακ μας, με βάση τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, είναι πολύ σημαντικό να διαθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η ταχύτητα, η ικανότητα στην ντρίμπλα κλπ.

Όταν είδα πρώτα φορά τον Κώστα σκέφτηκα "είναι εφικτό να πάρουμε κάποιον σαν αυτόν; Βέβαια, δεν είναι παίκτης με μεγάλη εμπειρία επειδή άρχισε λίγο αργά την καριέρα του. Ωστόσο, τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει μπει σε μία ρότα και χτίζει την καριέρα του, προφανώς. Έπειτα, είχαμε μία συζήτηση και ήταν πάρα πολύ θετικός, γνωρίζοντας πως είχαμε ήδη έναν παγκοσμίου κλάσης αριστερό μπακ. Όμως, αυτό είναι ακριβώς που προσπαθείς να έχεις σε μία ομάδα", ήταν το σχόλιο του Κλοπ.