Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πόλο Γυναικών

Κορονοϊός: Πρόωρο τέλος για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του πόλο

Άδοξα τελειώνει η σεζόν στην Ευρώπη για το πόλο. Η LEN αποφάσισε πως δεν θα ολοκληρωθεί καμία από τις διοργανώσεις της που συμμετέχουν σύλλογοι και είναι το Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών, Ευρωλίγκα Γυναικών, το Ευρωπαϊκό Κυπέλλο Ανδρών και το Λεν Τρόφι Γυναικών. 

Αυτό επηρεάζει φυσικά και τις ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός (άνδρες) συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν μια ... ανάσα από το Final 8. Έτσι μια χρονιά "σβήνει" μα φυσικά δεν "σβήνουν" και τα έξοδα των συλλόγων για τα μπάτζετ και τα ταξίδια. 

Στις γυναίκες και στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη έπαιξαν τον πρώτο αγώνα στα προημιτελικά, αλλά και οι δυο δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη αφού η διοργάνωση ακυρώθηκε. 

Η LEN φοβήθηκε τις μετακινήσεις των ομάδων και δεν πήρε κανένα ρίσκο να περιμένει κάποιο διάστημα για να πάρει αποφάσεις. Στο μεταξύ σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε το μπιρό με τη συμμετοχή και του Έλληνα αντιπροέδρου Δημήτρη Διαθεσόπουλου  το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης, Καταδύσεων, Καλλιτεχνικής και OPEN WATER Ανδρών - Γυναικών θα διεξαχθεί αντί για το 2020 τον Μάη του 2021 στη Βουδαπέστη.