Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οριστικά έκτακτη Γ.Σ. στην ΕΠΟ για αλλαγή καταστατικού ενόψει εκλογών - Απαραίτητη η νομοθετική ρύθμιση

Οριστικά έκτακτη Γ.Σ. στην ΕΠΟ για αλλαγή καταστατικού ενόψει εκλογών - Απαραίτητη η νομοθετική ρύθμιση

Παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των διεθνών συνομοσπονδιών, Μάριου Γεωργίου, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η απόφασή της είναι να πάει οριστικά σε έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση, προκειμένου να μπορεί να κάνει εκλογές ακόμα και τον προσεχή Ιούλιο και όχι «τον Οκτώβριο κάθε Ολυμπιακού έτους», όπως προβλέπει σήμερα το καταστατικό.

Ειδικότερα, η Ε.Ε. της ΕΠΟ ανακοίνωσε πως «ενέκρινε την πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. Βάσει της απόφασης της Ε.Ε., στη Γ.Σ. προτείνεται η τροποποίηση των άρθρων 82 του Καταστατικού και 9 του Παραρτήματος Γ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο».

Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή στο καταστατικό θα προβλέπει κατ’ εξαίρεση εκλογές οποτεδήποτε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Είτε γίνουν, ωστόσο, τον Ιούλιο (όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA, καθώς και του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε δύο συναντήσεις που έγιναν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο), είτε το φθινόπωρο (όπως έχει προαναγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και η κυβέρνηση μετά την αλλαγή της στάσης τους), θα χρειαστεί απαραιτήτως και ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.