Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βεργέτης: «Δεν πρέπει να θεωρηθεί τελικός το Άρης - Παναθηναϊκός»

Βεργέτης: «Δεν πρέπει να θεωρηθεί τελικός το Άρης - Παναθηναϊκός»

Ο Στάικος Βεργέτης σε δηλώσεις του μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό και ξεχώρισε τα σημεία κλειδιά που μπορούν να βγάλουν το νικητή του κυριακάτικου ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το τι πιστεύει ότι έχει πάει στραβά στην μέχρι τώρα πορεία των δύο ομάδων:

«Δεν πρέπει να το δούμε κάτω από το πρίσμα της αποτυχίας ή της αποτυχημένης έναρξης. Οι ομάδες μοντάρονται, θέλουν δουλειά ακόμη και χρειάζονται πάνω από έναν αριθμό έξι αγώνων για να δέσει μια ομάδα σε έναν τρόπο παιχνιδιού. Δεν πρέπει να πιάσει τρικυμία ούτε τους παίκτες, ούτε τους προπονητές, ούτε τους παράγοντες, ούτε τον φίλαθλο κόσμο. Οι ομάδες είναι καλές, έχουν καλούς παίκτες και είμαι σίγουρος ότι θα ορθοποδήσουν. Δεν είναι ένας τελικός ο αγώνας της Κυριακής, για κανέναν από τους δύο. Γιατί αν κάποια ομάδα κερδίσει, δεν σημαίνει ότι πέτυχε κάτι το τεράστιο. Ακόμα και αν χάσει δεν πρέπει να το διαχειριστούν σαν τρικυμία. Πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία, δηλαδή».

Για το ότι ακολουθούν δύο ντέρμπι, μετά το μεταξύ τους παιχνίδι και την πίεση:

«Πάντα υπάρχει πίεση. Ειδικά σε παιχνίδια που υπάρχει τόση αντιπαλότητα, σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αυτό που πρέπει να απασχολεί τις ομάδες είναι να έχουν ένα μοντέλο παιχνιδιού, σε φάση άμυνας και σε φάση επίθεσης, τέτοιο ώστε να το υπερασπίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι θα αρχίσει να κερδίζει και η μια ομάδα η άλλη».

Για την παρουσία υπηρεσιακού προπονητή: 

«Θεωρώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, λειτουργεί περισσότερο το ένστικτο της υπευθυνότητας στους παίκτες. Ότι έγινε μια αλλαγή προπονητή, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σε παρόμοιες φάσεις, οι παίκτες πιο δραστήριοι, πιο δυναμικοί και αναλαμβάνουν πολύ πιο υπεύθυνα τον ρόλο τους στον γήπεδο».

Για το ποιοι θα είναι τα κλειδιά για τις δύο ομάδες: 

«Σε αυτή την ερώτηση μου αρέσει να λέω συνήθως τα χαφ. Θεωρώ ότι ο χώρος του κέντρου, θα είναι αυτός που φέρνει και την νίκη. Και οι δύο ομάδες έχουν ποιοτικούς χαφ, έτσι ώστε να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργούν φάσεις στην αντίπαλη εστία. Νομίζω ότι ο χώρος αυτός, είναι ο κρίσιμος, ο ουσιαστικός, ο νευραλγικός».

Για την απουσία του Κουρμπέλη και την απόδοση του Ματίγια:

«Στις δύο αυτές εβδομάδες, υπήρξε χρόνος και στον Παναθηναϊκό να δει τι κάνουν στην περίπτωση που λείπει ο Κουρμπέλης και στον Άρη να βελτιώσουν λίγο την δημιουργία των χαφ. Να γίνουν λίγο πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί. Μένει να το δούμε και την Κυριακή στον αγώνα».

Για το στοιχείο της έκπληξης με τον Μπρούνο Γκάμα: 

«Νομίζω ότι στοιχειοθετεί έκπληξη αν είναι 100% έτοιμος. Αν δεν είναι έτοιμος, δεν νομίζω ότι είναι έκπληξη. Αν είναι απόλυτα έτοιμος, ναι πιστεύω ότι είναι βαρόμετρο για την λειτουργία του Άρη».

Για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού και το αν είναι ικανός να βγει στην Ευρώπη:

«Οι πολλές προσθήκες, θέλουν και πολλούς αγώνα ώστε να δέσει σαν ομάδα. Νομίζω έχει ανάγκη περισσότερο τον χρόνο. Περισσότερη ανάγκη να παίξει αγώνες για να βρει τα πατήματα της. Για αυτό είπα, ότι οι δύο αγώνες που έχουν παιχτεί, είναι λίγοι για μια ομάδα που κατά μεγάλο ποσοστό είναι καινούργια. Θέλει και άλλους αγώνες. Μετά την έβδομη αγωνιστική θα μπορεί να έτοιμος. Θα μου πείτε αν έχουμε χάσει τόσους αγώνες, τι κάνουμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος πιστεύω. Αναπληρώνονται οι βαθμοί. Αρκεί η ομάδα να βρει τα πατήματα της και να παίζει σωστό ποδόσφαιρο».

Για το τι κάνει αυτό το διάστημα:

«Αυτό το διάστημα παραμένω στην Τρίπολη που είναι η βάση μου. Έχω ενεργοποιηθεί σε μια ακαδημία στον τόπο μου και παράλληλα συζητάω και περιμένω αν θα προκύψει κάτι. Κυρίως έχω στρέψει τις κεραίες μου στο εξωτερικό. Θέλω να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου, ακόμη δεν έχει προκύψει κάτι. Ευελπιστώ κάτι να γίνει».