Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Super League 2

Οριστικά αναβολή στην Super League 2, τότε αναμένεται να ξεκινήσει

Οριστικά δεν θα ξεκινήσει στα τέλη της εβδομάδας  η Super League 2, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής. Κάτι που ήταν και το αναμενόμενο, αφού εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, αλλά και η συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά. Για τον δεύτερο λόγο αποφασίστηκε επιτροπή της κατηγορίας να συναντηθεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, εκτός από τους ανθρώπους της κρατικής τηλεόρασης, για να τεθεί επί τάπητος η βιωσιμότητα της λίγκας. Υπό αυτές τις συνθήκες η σέντρα «πάει» για τουλάχιστον στις 24 του μήνα. 

Παράλληλα η Ζάκυνθος ναι μεν δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Εφετείο για τη συμμετοχή της στην Super League 2, όμως από τη στιγμή που η FIFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν δίνεται κατ' εξαίρεση παράταση για μεταγραφές, τότε το αν θα συμμετάσχει ή όχι στην κατηγορία παραμένει «ερωτηματικό», καθώς δεν έχει ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών. Πάντως η πλευρά της υποστηρίζει πως δεν ζητά παράταση για μεταγραφές, αλλά τη δυνατότητα ώστε να βγάλει δελτία σε ερασιτέχνες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου από την πλευρά του ανακοίνωσε πως προσέφυγε και εκείνος στο Διαιτητικό κατά της απόφασης για ανάκληση των δελτίων του, όπως έχει ήδη κάνει το Αιγάλεω και προτίθενται να πράξουν και άλλες ομάδες που επηρεάζονται από την πρόσφατα απόφαση εκ νέου του Διαιτητικού.

Η ανακοίνωση της Super League 2: 

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, αναβάλλεται η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου 2021. Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη από τους εκπροσώπους των 32 ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται να γίνουν, ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα στην ομάδες, με τη μορφή που έχει πλέον αποκτήσει η κατηγορία.

Ως εκ τούτου, επιτροπή, που ορίστηκε από το Δ.Σ. και στην οποία εκτός του προεδρείου θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσας, ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ Β΄ κ. Καραπαπάς, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β΄ κ. Παναγιωτίδης, θα ζητήσει ραντεβού με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Επίσης με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης και τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στους δυο μεγάλους σεισμούς».