Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Καίγεται η υποψηφιότητα Ψαρόπουλου στις εκλογές της ΕΠΟ»

«Καίγεται η υποψηφιότητα Ψαρόπουλου στις εκλογές της ΕΠΟ»

Είκοσι μέρες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές της ΕΠΟ (29/12) κι ενώ οι αρχαιρεσίες έχουν αναβληθεί τέσσερις φορές, παράδοξο είναι πως στη χθεσινή εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για το θέμα!

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός πως και πάλι θεωρείται απίθανο οι εκλογές να διεξαχθούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω του lockdown μέχρι τις 7/1.   

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν καλά τα όσα διαδραματίζονται στο Πάρκο Γουδί, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλες τις τάσεις βολεύει η τακτική του «ώριμου φρούτου».

Η βασική υποψηφιότητα του Σταύρου Ψαρόπουλου, που υποστηρίζεται από την πλειονότητα των Ενώσεων, λέγεται ότι έχει αρχίσει να χάνει σιωπηρά την αποδοχή ακόμα και όσων τον στήριξαν για την προεδρία. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι δηλώσεις προέδρων Ενώσεων, πως ο εκλογές δεν θα γίνουν ούτε τον Ιανουάριο, αλλά ούτε και τον Φεβρουάριο.

Κάτι, που αν συμβεί, βγάζει αυτομάτως εκτός διαδικασίας τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου, ο οποίος στις 8 Φεβρουαρίου συμπληρώνει το 70ό έτος της ηλικίας του. Σύμφωνα με το άρθρο 22 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, κανένα μέλος, σε καμία Ομοσπονδία, δεν μπορεί να εκλεγεί μετά το πέρας των 70 ετών. Με δεδομένο πως από την πλευρά της κυβέρνησης και του Λευτέρη Αυγενάκη, η ιδανικότερη εξέλιξη θα ήταν η συμφωνία των Big-4 για μια διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, που θα εφάρμοζε τάχιστα την ολιστική μελέτη των UEFA – FIFA, τότε γίνεται αντιληπτό πως αυτή η μετέωρη κατάσταση δείχνει να βολεύει όλες τις πλευρές.

Έτσι, διόλου απίθανο είναι να παραταθεί μέχρι νεωτέρας η θητεία Γραμμένου ή ακόμη και να είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν πρόεδρος.

FIFA και UEFA, πάντως, με επιστολή που απέστειλαν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ζητούν τη σύγκλιση ΕΠΟ – υφυπουργείου Αθλητισμού σε συγκεκριμένα σημεία του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, όπως το μητρώο σωματείων και η συμμετοχή στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, εκπροσώπων του ΠΣΑΠ, της ΟΔΠΕ και της ΟΠΠΕ.

Επίσης οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν διευκρινίσεις για το αν έχουν αναδρομική ισχύ τα όρια θητείας και ηλικίας των μελών.

Πηγή: kathimerini