Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

Παρατείνεται με απόφαση Αυγενάκη η θητεία της σύνθεσης της ΕΕΑ που έβγαλε το πόρισμα για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έληξε τον προηγούμενο Αύγουστο, παρατάθηκε για τρεις μήνες (μέχρι τη Δευτέρα 16/11) και τώρα παρατείνεται για άλλους 4,5 μήνες με απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα ψηφιστεί την Τρίτη (17/11) από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού περνάει ρύθμιση που παρατείνει τη διάρκεια της σύνθεσης της ΕΕΑ μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2021.

Είναι η ίδια Επιτροπή που έβγαλε το πόρισμα για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Η παράταση της θητείας γίνεται, γιατί, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, στην οποία γίνεται λόγος για τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, «δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των φακέλων για τη χορήγηση τω  πιστοποιητικών του άρθρου 77α του ν. 2725/99. Τυχόν λήξη της θητείας της Επιτροπής στην παρούσα φάση θα δημιουργούσε σωρεία προβλημάτων στην ομαλή έναρξη και διεξαγωγή των πάσης φύσεως πρωταθλημάτων».