Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Ακυρώνεται η ιστορία της πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης-ΠΑΟΚ»

«Ακυρώνεται η ιστορία της πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης-ΠΑΟΚ»

Ο νομικός της Ξάνθης, Φάνης Ουζουνίδης, μίλησε για την άδεια που πήρε η ομάδα της Θράκης από την ΕΕΑ, κάτι που ουσιαστικά ακυρώνει την ιστορία της πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε.

Αναλυτικά όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό:

«Η Ξάνθη καταδικάστηκε πέρυσι και το πλήρωσε ακριβά με υποβιβασμό στη Super League 2. Εμείς ως νέα διοίκηση υποβάλλαμε έναν πληρέστατο φάκελο και μας δόθηκε το πράσινο φως από την ΕΕΑ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2. Εδώ υπάρχει νομικό παράδοξο.

Υπήρχε μια απόφαση από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή, η οποία επέβαλε μία ποινή. Αυτή η απόφαση καταλόγιζε πέρα μια τυπικής ακυρότητας της μεταβίβασης των μετοχών από εταιρία συμφερόντων του κ. Πανόπουλου σε μια άλλη εταιρία του κ. Πανόπουλου και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Ποιο ήταν το σκεπτικό της πολυϊδιοκτησίας; Ότι υπήρξε υποκρυπτόμενος μέτοχος.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπήρχε επιρροή σε αγωνιστικά αποτελέσματα. Εκδόθηκε αυτή η απόφαση τον περασμένο Ιανουάριο και η ομάδα παρά την καταδίκη της συνέχισε κανονικά στο πρωτάθλημα.

Αυτό ήταν μια απόφαση νομικά στέρεη; Τι ήταν αυτό που άλλαξε την επόμενη μέρα και την άφησαν να αγωνίζεται μέχρι τέλος; Άρα, με την άδεια που έδωσε τώρα η ΕΕΑ στην Ξάνθη για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2, ακυρώνεται όλη η ιστορία της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ».