Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
προσφυγή

Τι υποστήριξαν Ξάνθη και Απόλλωνας Σμύρνης στην προσφυγή τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ συζητήθηκαν σήμερα επί τρεις ώρες οι προσφυγές του Απόλλωνα Σμύρνης και της Ξάνθης, αλλά και των Χανίων, κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, να ορίσει αγώνες μπαράζ για τις 22 και 29 Αυγούστου, ανάμεσα στην ακριτική ομάδα και την "ελαφρά ταξιαρχία" με έπαθλο μια θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Η πρόεδρος, Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη δεν έδωσε προθεσμία για υπομνήματα και όπως είπε θα εκδώσει την απόφαση σύντομα, όχι ωστόσο εντός της ημέρας.

Ο δικηγόρος του Απόλλωνα, Βασίλης Γκαγκάτσης, στην αγόρευση του, έκανε λόγο για πρωτοφανή απόφαση από την πλευρά της ΕΠΟ να ορίσει το μπαράζ. Υποστήριξε επίσης, ότι το 9-8 στην ψηφοφορία της ΕΠΟ για πρωτάθλημα 15 ομάδων δεν ήθελε πλειοψηφία 3/4 που απαιτεί η τροπολογία Αυγενάκη γιατί πρόκειται για μια απόφαση που θα παρθεί "αναγκαστικά".
 .
Ο Γιώργος Στράτος της Ξάνθης, "έκανε λόγο για "νομική κατασκευή" ενώ η Ελευθερία Ρίζου, που επίσης εκπροσώπησε την ακριτική ομάδα, υποστήριξε ότι η προκήρυξη στην οποία αναφέρεται η ΕΠΟ είναι για την περίοδο 2020-21 "η οποία ακόμη δεν είναι υπαρκτή".

Ο Γιώργος Παναγόπουλος των Χανίων ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση για μπαράζ και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι Ενώσεις. Η κρητική ομάδα θέλει πρωτάθλημα με 16 ομάδες ή 18 για να προβιβαστεί και αυτή.
 
Ο νομικός της ΕΠΟ Βασίλης Σαράκης τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στην προκήρυξη μεσούσης της περιόδου.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ Γιάννης Οικονομάκης, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι ο Απόλλωνας δεν ήθελε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και ότι η Σούπερ Λιγκα 2 έκανε ότι και η Σούπερ Λιγκα 1, το πρωτάθλημα της θα είχε ολοκληρωθεί.

Εντύπωση έκανε η παρέμβαση της προέδρου, για το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ να διεξαχθεί με πολλές ομάδες. "Εγώ το λέω ντόμπρα. Μοιράζεται η πίτα αν είναι πολλοί και αυτό είναι κακό".