Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στο CAS ο Παναθηναϊκός για την υπόθεση Νίνη

Στο CAS ο Παναθηναϊκός για την υπόθεση Νίνη

Η Πάρμα δεν είχε πληρώσει ποτέ τα χρήματα που όφειλε στον Παναθηναϊκό για τα τροφεία του Σωτήρη Νίνη (ένα ποσό 472.200 ευρώ με τους τόκους), καθώς το πειθαρχικό όργανο της FIFA αποφάσισε να «σβήσει» το χρέος, εξαιτίας της χρεοκοπίας των Ιταλών και έκρινε πως η νέα εταιρική/μετοχική σύνθεση της Πάρμα δεν έχει άμεση σύνδεση με το παλιό σχήμα της, το οποίο οδηγήθηκε σε πτώχευση το 2013.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Βάσει της απόφασης, οι πράσινοι έχουν μπροστά τους 21 μέρες για να κάνουν έφεση στο CAS, κάτι που αποφάσισαν την τελευταία μέρα και κατέθεσαν προσφυγή, προσβάλλοντας την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Η ΠΑΕ μπορεί να μην έχει πολλές πιθανότητες δικαίωσης, αφού δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο παράδειγμα στο παρελθόν που να αποτελεί δεδικασμένο, αλλά μοιάζει αποφασισμένη να το παλέψει, έχοντας στα χέρια της αρκετά αποδεικτικά στοιχεία.

Η προσφυγή κατατέθηκε (με έξοδα από πλευράς των πράσινων περίπου 20.000 Ευρώ), αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης δεν πρόκειται να προχωρήσει πολύ γρήγορα και θα χρειαστεί τουλάχιστον 4-5 μήνες μέχρι να φτάσει στην έδρα, καθότι αφορά οικονομική διαμάχη και από το CAS είθισται να δίνεται προτεραιότητα σε άλλες υποθέσεις.