Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το οικονομικό κέρδος του ΠΑΟΚ από τη διαφαινόμενη αποχώρηση Φερέιρα - Για πρώτη φορά στην ιστορία του παίρνει χρήματα από δύο συνεχόμενες πωλήσεις προπονητών

Το οικονομικό κέρδος του ΠΑΟΚ από τη διαφαινόμενη αποχώρηση Φερέιρα - Για πρώτη φορά στην ιστορία του παίρνει χρήματα από δύο συνεχόμενες πωλήσεις προπονητών

Εφόσον ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Άμπελ Φερέιρα στην Παλμέιρας, τότε ο ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει ένα ιδιότυπο ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του θα έχει εισπράξει χρήματα από δύο συνεχόμενες πωλήσεις προπονητών!

Τον Ιούνιο του 2019 η Αλ Χιλάλ πλήρωσε τα 2 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας στο συμβόλαιο του Ραζβάν Λουτσέσκου και έπεισε τον Ρουμάνο να αφήσει την Τούμπα για τη Σαουδική Αραβία.

Τώρα, η Παλμέιρας δεν θα καταβάλλει το buy out των 7 εκατομμυρίων ευρώ για τον Άμπελ Φερέιρα, αλλά φέρεται να συμφώνησε στο αντίτιμο των 600.000 ευρώ για τον Πορτογάλο προπονητή. Ένα ποσό που κρίνεται επαρκές, με δεδομένη την κακή περσινή χρονιά του Δικεφάλου του Βορά.

Το κέρδος του ΠΑΟΚ δεν θα είναι μόνο τα χρήματα που θα λάβει από την Παλμέιρας. Η ΠΑΕ θα εξοικονομήσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ που αντιστοιχούσε στις αποδοχές του 42χρονου κόουτς από την Ιβηρική.

Επιπροσθέτως, ο Πάμπλο Γκαρσία, που είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Φερέιρα, είναι ένας… οικονομικός προπονητής, αφού η αμοιβή του μαζί με τους συνεργάτες του δύσκολα θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι ο Πορτογάλος όχι μόνο θα φύγει από τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα φέρει και κέρδος κοντά στο 1,4 εκατομμύριο ευρώ.

Πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη εξοικονόμηση πόρων στο λειτουργικό κόστος, σε μία περίοδο που είναι προφανές ότι η διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης ενεργεί με πρώτο γνώμονα τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού. Γιατί ναι μεν ο κίνδυνος παραβίασης του Financial Fair Play από τον ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε, αλλά δεν εξαλείφθηκε.