Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Γκαγκάτσης: «Δεν παίρνω πίσω λέξη για τα περί στημένης ΕΕΑ - Τι ισχύει με το Financial Fair Play»

Χείμαρρος ο Μάκης Γκαγκάτσης στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ, μιλώντας για τους στόχους του Δικεφάλου του Βορρά, τις δικαστικές εκκρεμότητες, τη νέα Τούμπα, το Financial Fair Play και τα όσα ισχύουν στην παρούσα φάση για τους ασπρόμαυρους.

Από την αρχή, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ έδωσε το στίγμα των σκέψεων του, σημειώνοντας πως: «Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ θα κριθεί στο τέλος. Στην Ευρώπη ήταν αποτυχημένη αλλά στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο θα φανεί στο τέλος» ενώ στην κουβέντα μπήκε και το θέμα του FFP, με τους Θεσσαλονικείς να περιμένουν επίσημη ενημέρωση για τα όσα ακούγονται περί διαφοροποίησης από την Ευρώπη λόγω κορονοϊού.

«Περιμένουμε ανακοινώσεις από την UEFA. Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα θα υπάρξει ελάφρυνση αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Mάλλον θα υπάρξει διαφοροποίηση αλλά είμαστε ακόμη σε αναμονή...Η μη συμμετοχή στην Ευρώπη επιβάρυνε σίγουρα. Τον Γενάρη δεν κάναμε μεταγραφές πρωτίστως λόγω FFP για την ισορροπία, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Μεταγραφές θα γίνονται όπως και πωλήσεις. Και όταν γίνονται μεταγραφές θα λαμβάνεται και ένα ρίσκο...».

Μιλώντας για τις δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν τον ΠΑΟΚ, σημείωσε: 

«Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Σαββίδης έχει αγοράσει κανένα αθλητικό κέντρο. Το τι απόφαση έχει βγάλει μια στημένη επιτροπή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το CAS θα δικάσει νωρίτερα από τις 25 Αυγούστου και ελπίζουμε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και ότι θα μας δικαιώσει, εφόσον δικάσει κανονικά. Μεσολάβησαν δυο δικαστήρια που ουδέποτε μπήκαν στην ουσία και ο λόγος είναι πως αν έμπαιναν θα διαπίστωναν ότι δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησία. Δεν αλλάζω ούτε λέξη από αυτά που είπα για την ΕΕΑ, ότι είναι μια στημένη επιτροπή. Το τι απόφαση έβγαλε μια στημένη επιτροπή είναι τελείως διαφορετικό κομμάτι απ΄ότι ισχύει στην πραγματικότητα. Ελπίζουμε το CAS να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να λάμψει η αλήθεια. Ουδέποτε μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης!».

Σε ερώτηση για το τι άλλαξε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, τόνισε: «Άλλαξε ότι ήρθαν ξένοι διαιτητές, ότι μπήκε το VAR, πλέον δεν σκεφτόμαστε συνέχεια τι θα κάνει ο διαιτητής. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και του έκλεψαν και το πρωτάθλημα ενώ την περασμένη 20ετία είχε πάρει ένα πρωτάθλημα και το διεκδίκησε το 2010 μετά την ήττα στο Χαριλάου από τον Άρη και το 2002 ξανά. Ο Σαββίδης έχει συμβάλλει πολύ στην εξυγίανση που τόσο λοιδωρήθηκε και τόσο έχει βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και φέτος, πάλι λοιδωρήθηκε. Έγιναν πιο ισορροπημένα όλα την τελευταία τριετία, σίγουρα όχι τέλεια. Μας έκλεψαν ένα πρωτάθλημα... Μην γυρίζουμε όμως πάλι στην ίδια κουβέντα».

«Μη νομίζετε πως όλοι θέλουν να κάνει ο ΠΑΟΚ νέο γήπεδο»

Στη Γενική Συνέλευση τέθηκε και το θέμα της Νέας Τούμπας, με τον Μάκη Γκαγκάτση να υπογραμμίζει πως «όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, θα το ανακοινώσουμε και μάλιστα θα γίνει μέσω του επίσημου σάιτ της ΠΑΕ.  Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να γίνει η Νέα Τούμπα γιατί θα δυναμώσει ο ΠΑΟΚ, ας μην έχουμε αυταπάτες. Ο κ. Σαββίδης έχει δείξει την πίστη του σε αυτό το κομμάτι για την Νέα Τούμπα, αλλά και για νέο προπονητικό κέντρο. Όταν έχουμε νεότερα και για τα δυο θα σας τα ανακοινώσουμε».

Για την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊού, απάντησε: «Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία δεν είναι εύκολη, γι' αυτό υπήρχε η μείωση των συμβολαίων στον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Μπορεί την επόμενη σεζόν να μην υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, δεν ξέρουμε αν έρθει νέο κύμα του ιού. Τα έσοδα θα είναι μειωμένα σε μεγάλο βαθμό. Όλες οι ομάδες θα ρίξουν το μπάτζετ, έτσι και εμείς αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κρίση που υπάρχει και θα υπάρξει ελέω κορονοϊού. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, σε όλη την Ευρώπη μειώνονται συμβόλαια, τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγοί. Όλοι ελπίζουμε να έρθουμε σε μια κανονικότητα και τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Είναι νωρίς να δούμε που θα κάτσει η μπίλια…».