Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βιτάλ: "Να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για να χαρίσω τίτλους και να πάμε τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται"

Βιτάλ: "Να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για να χαρίσω τίτλους και να πάμε τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται"

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφάνισή του στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν στις δηλώσεις του ο Βιτάλ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως έχει πάει στους "πράσινους" για να δώσει απαντήσεις και να οδηγήσει την ομάδα του στους τίτλους.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την πρώτη εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Απόψε είδαμε πολλά θετικά στοιχεία. Έκανα πολύ καλό αγώνα, είχαμε καλό αποτέλεσμα, πήραμε τους τρεις βαθμούς. Βρίσκομαι εδώ για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για να χαρίσω τίτλους και να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το πόσο εύκολο του ήταν να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα προερχόμενος από το βραζιλιάνικο:

«Η απόφαση θα έλεγα ότι ήαν εύκολη όταν δέχτηκα την πρόταση του Παναθηναϊκού. Δεχόμενος την πρόταση, δεν σκέφτηκα δυο φορές για να πάρω την απόφαση. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από το βραζιλιάνικο, αλλά ήρθα για να δώσω απαντήσεις και να οδηγήσω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τη θέση που του αρέσει να παίζει:

«Στην Κορίνθιανς έπαιζα αριστερά. Όταν ήρθα εδώ μιλήσαμε με τον προπονητή και είπαμε ότι μπορώ να παίξω και στο κέντρο και δεξιά. Δεξιά έπαιζα στη Βάσκο. Ο προπονητής με επέλεξε αριστερά».

Για το ματς με τον Απόλλωνα και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο:

«Ο αγώνας δεν ήταν καθόλου εύκολος. προσπαθήσαμε, εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και με αυτές να βάλουμε γκολ. Δεν βγάλαμε γκολ με όλες τις ευκαιρίες, αλλά το προσπαθήσαμε. Εντυπωσιάστηκα από τους φιλάθλους. Είχα δει κάποια video, αλλά εξεπλάγην με αυτό που είδα σήμερα».

Για το γεγονός ότι αποθεώθηκε από τους οπαδούς:

«Εκείνη τη στιγμή άκουσα με συγκίνηση τον κόσμο να φωνάζει το όνομά μου. Ήταν χαρά μου στον πρώτο μου αγώνα. Αισθάνθηκα την ποαρουσία του κόσμου και οι φίλαθλοι είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά».