Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πογιάτος

Αυτός είναι ο νέος Παναθηναϊκός του Πογιάτος- Ποιοι φεύγουν, ποιες μεταγραφές θα γίνουν

Τις ανακοινώσεις πλέον περιμένουμε για να οριστικοποιηθεί η αλλαγή προπονητικής σελίδας στον Παναθηναϊκό. Ο Ντάνι Πογιάτος θα διαδεχθεί τον Γιώργο Δώνη με την άφιξη του στην Αθήνα να προβλέπεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νωρίτερο στα τέλη Ιουνίου.

Αυτός είναι λοιπόν ο «εκλεκτός» του Τσάβι Ρόκα, ο οποίος είναι εμφανές πως είναι το κομβικό πρόσωπο, ο εγκέφαλος και ο… εκτελεστής του αγωνιστικού σχεδιασμού του Παναθηναϊκού της επόμενης μέρας. Με την πρόσληψη Πογιάτος μπήκε προφανώς το σημαντικότερο κομμάτι του παζλ στη θέση του, δείχνοντας την τάση που θα ακολουθηθεί και στο μεταγραφικό (και όχι μόνο) επίπεδο.

Η διαχείριση των νεαρών ποδοσφαιριστών αποτέλεσε το βασικότερο κριτήριο για την πρόσληψη του Πογιάτος, κάτι που ουσιαστικά «φωτογραφίζει» και την στόχευση που θέλει εφεξής ο Ρόκα για τους «πράσινους». 

Το μπάτζετ, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί, εν τούτοις εκτιμάται πως στην καλύτερη θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά – υπενθυμίζουμε τη δημόσια αποκάλυψή του από τον Νταμπίζα στα επίπεδα των 3,5 εκατ. ευρώ – με την πρώτη και σημαντικότερη εξοικονόμηση να έρχεται από τα πρόσωπα στον πάγκο.

Σε επίπεδο προσώπων τώρα. Οι Ινσούα, Γιόχανσον και πλέον και ο Χρήστος Δώνης δεδομένα αποχωρούν, αφού τα συμβόλαια τους δεν ανανεώνονται. Το έχουν ήδη πράξει οι Αποστολάκης, Βαγιαννίδης, συμφωνώντας με ΑΠΟΕΛ και Ίντερ αντίστοιχα. Από τους δανεικούς, αναμενόμενα δεν θα γίνει χρήση της option (1,6 εκατ.) του Ζαχίντ, ενώ θα γίνει προσπάθεια να παραταθεί η παραμονή των Νάγκι, Ανουάρ.

Εχουν ήδη αποκτηθεί οι Καρλίτος, Βέλεθ, ενώ όπως έχει τονίσει ο Ρόκα άπαντες είναι προς πώληση έναντι του σωστού αντιτίμου, με τους Μακέντα και Χατζηγιοβάννη στην πρώτη σειρά της πράσινης… βιτρίνας. Μοιραία διαμορφώνονται και οι κινήσεις για τις προσθήκες στο ρόστερ, χωρίς όμως να αναμένονται… εξαλλοσύνες.

Στο πλαίσιο του περιορισμού του μπάτζετ οι περισσότερες επιλογές του Τσάβι Ρόκα. Βασική η επιδίωξη για έναν «ενδεκαδάτο» εξτρέμ, πρώτος στη λίστα ο Αϊτόρ για τον οποίο γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να συμφωνήσει. 

Δύο δεξιοί μπακ θα καλύψουν τις τρεις αποχωρήσεις στη συγκεκριμένη θέση, ανοιχτό παραμένει αν τελικά αποκτηθεί «αντί-Ινσούα» ή ο Παναθηναϊκός θα πορετεί με δίδυμο Χατζηθεοδωρίδη – Ζαγαρίτη, ενώ τέλος θα αποκτηθεί ένας ακόμη χαφ προκειμένου να καλυφθεί η αποχώρηση του Χρήστου Δώνη. 

Προσθέστε και την επιστροφή του Εμμανουηλίδη, ο οποίος αναμένεται να αξιοποιηθεί καλύτερα απ’ ότι με την προηγούμενη προπονητική κατάσταση και κάπως έτσι, διαμορφώνεται σε αδρές γραμμές το καλοκαιρινό «σχήμα» του Παναθηναϊκού που θα κληθεί να διαμορφώσει ο Ντάνι Πογιάτος.