Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δώνης

Οι Άραβες δεν έχουν ξεχάσει τον Γιώργο Δώνη - Τι θέλει ο ίδιος

Μία πρόταση πέρυσι το Πάσχα. Μία δεύτερη το περασμένο καλοκαίρι. Και μία τρίτη πριν από λίγους μήνες, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η τελευταία από την Αλ Ετιφάκ, που έστρωσε… χαλί εκατομμυρίων στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του, αλλά ο Έλληνας προπονητής αρνήθηκε ευγενικά. Όπως έκανε και τις προηγούμενες φορές. Τρεις συνεχόμενες αρνήσεις.

Στο μυαλό του ήταν να ολοκληρώσει το πρότζεκτ τριετίας με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια να κάτσει στο τραπέζι με τη διοίκηση για να συζητήσουν το μέλλον. Μια συζήτηση όμως που θα έρθει πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι φαντάζονταν και οι δύο πλευρές. Μια συζήτηση που θα είχε γίνει ήδη αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού. Και που θα κρίνει το μέλλον του Έλληνα προπονητή.

Όσο αυτό παραμένει… μετέωρο, όπως τώρα, τόσο οι μνηστήρες από το εξωτερικό και κυρίως από την Αραβία, που ο Δώνης έχει εξαιρετικό όνομα, θα… ορέγονται την ελευθερία του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μία από τη Σαουδική Αραβία διατηρούν ψηλά στις προτιμήσεις τους τον προπονητή του Παναθηναϊκού και είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε επίσημες προτάσεις προκειμένου να τον δελεάσουν.

Η προτεραιότητα του Δώνη παραμένει ο Παναθηναϊκός. Θέλει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, αρκεί να λυθούν όλα τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν. Μέχρι να φύγει από τη ζωή μας ο κορονοϊός, ωστόσο, και η καραντίνα στην οποία βρίσκεται όλη η χώρα, τα πάντα θα παραμένουν «παγωμένα». Σε κάθε επίπεδο. Από το θέμα του Δώνη, έως αυτά των ανανεώσεων και των μεταγραφικών συζητήσεων της ομάδας.

Ο κορονοϊός, πάντως, αναμένεται να ανοίξει και μια διαφορετική κουβέντα γύρω από τα οικονομικά του συλλόγου και το μπάτζετ της επόμενης σεζόν, το οποίο είναι από τα πρωτεύοντα ανοιχτά ζητήματα. Ο Γιώργος Δώνης είχε εκφράσει την επιθυμία να υπάρχει αυξημένο μπάτζετ στο αγωνιστικό. Ένα μπάτζετ που είχε συμφωνηθεί από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2018 και τότε ο Γιάννης Αλαφούζος του είχε υποσχεθεί περισσότερα χρήματα στην τρίτη σεζόν, αν έως τότε η ΠΑΕ έχει καταφέρει να εξυγιανθεί σε μεγάλο βαθμό. Κάτι που έχει συμβεί.

Ωστόσο ο κορονοϊός και η αναβολή των αγώνων και όλων των υποχρεώσεων προκαλεί οικονομική ζημιά στον Παναθηναϊκό, όπως στο σύνολο των συλλόγων σε όλη την Ευρώπη. Δύσκολα, λοιπόν, το μπάτζετ θα μπορέσει να αυξηθεί. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται λύσεις για την επόμενη μέρα. Και ο Παναθηναϊκός ζει με τον φόβο ότι το σύννεφο της αβεβαιότητας μπορεί να επιστρέψει. Και να καταστήσει δύσκολη την παραμονή όχι μόνο του προπονητή, αλλά και αρκετών ποδοσφαιριστών.