Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δώνης: «Πιο εύκολο ένα κεκλεισμένων, παρά να πας στην καφετέρια - Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο»

Δώνης: «Πιο εύκολο ένα κεκλεισμένων, παρά να πας στην καφετέρια - Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο»

Ανήσυχος παραμένει ο Γιώργος Δώνης με την πανδημία του κορονοϊού και υποστήριξε πως θα νιώσει ανακούφιση μόνο όταν μάθει πως βρέθηκε κάποιο φάρμακο. 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα μίλησε για την επιστροφή στις προπονήσεις και το διάστημα που θα χρειαστούν οι ομάδες για να παίξουν επίσημο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πως βλέπει την επιστροφή στις προπονήσεις: «Όπως γίνεται με όλες τις δουλειές. Είναι ένα πρώιμο στάδιο. Με την έννοια πως πρόκειται για ενδιάμεσο στάδιο, για να δούμε αν θα κυλήσουν όλα ομαλά με τον ιό προκειμένου να υπάρχει στο ποδόσφαιρο και σε όλες τις άλλες δουλειές, μια καθημερινότητα όπως ήταν και πριν. Είναι ένα στάδιο που δεν είναι κανονικό. Θα χωριστούμε σε γκρουπ, θα πάρουμε μέτρα. Το βασικό που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες μας. Με κάποια τεστ, με αξιολογήσεις. Είναι το βασικό κομμάτι».

Για το αν βλέπει με ανακούφιση την επανέναρξη των προπονήσεων έστω και με αυτή τη μορφή: «Όχι, εγώ θέλω να ακούσω πως δεν έχουμε κίνδυνο. Είναι σημαντικό να μάθουμε από γιατρούς και επιστήμονες γενικώς, πως βρέθηκε το φάρμακο, ο ιός είναι σε μια μεγάλη κατηφόρα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Φυσικά αισθάνομαι ανακούφιση που γυρίζω στη δουλειά μου και σε αυτό που αγαπάω, αλλά ανακούφιση θα νιώθω όταν καταλάβουμε πως για όλους τους ανθρώπους δεν υπάρχει κίνδυνος».

Για το αν θεωρεί ότι το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει πάλι όταν δεν θα υπάρχει το παραμικρό ρίσκο: «Για να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις οι επιστήμονες, όπως να ανοίξουν τα σχολεία, να γυρίσει ο κόσμος στις δουλειές του, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου τα καφέ και τα εστιατόρια, δείχνει πως για το ποδόσφαιρο θα είναι πιο εύκολο το να παίξεις ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών παρά να πας σε καφετέριες και εστιατόρια».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι σε τρεις εβδομάδες: «Τώρα που έχουμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε έστω σε γκρουπ, από τη μέρα που ξεκινάμε θα χρειαστούμε ένα μήνα. Περιλαμβάνω σε αυτό το διάστημα και τον καιρό που θα προπονούμαστε σε γκρουπ. Δηλαδή αν στις 20 Μαϊου μας επιτρέψουμε να προπονηθούμε κανονικά ως ομάδα, θα χρειαστούμε περίπου 15 μέρες για να παίξουμε παιχνίδι. Σύνολο ένα μήνα δηλαδή».