Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
CAS: Ποιος είναι ο Ολλανδός που θα προεδρεύσει στην υπόθεση Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ

CAS: Ποιος είναι ο Ολλανδός που θα προεδρεύσει στην υπόθεση Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ

Γεννηθείς το 1960, ο Πίτερ Ναν είναι από το 2002 στο CAS, προεδρεύοντας σε υποθέσεις. Μάλιστα, ήταν πρόεδρος σε υποθέσεις των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο CAS στο παρελθόν, αλλά και στην υπόθεση του Ζεπ Μπλάτερ.

Από το 2011 και μετά είναι πρόεδρος της επιτροπής ντόπινγκ στην ολλανδική ομοσπονδία, ενώ έχει πτυχία και εξειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο και έχει υπάρξει ομιλητής/λέκτορας/εισηγητής σε πανεπιστήμια.

Από το 2015 είναι μέλος πειθαρχικών επιτροπών στην ομοσπονδία της Ολλανδίας, ενώ σε σχέση με την ολλανδική Π.Ο. βρίσκεται και σε άλλες επιτροπές. Έχει διατελέσει και πρόεδρος στην ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και στη διεθνή ολλανδική επιτροπή επίλυσης διαφορών.

Υπήρξε παλαιότερα και μέλος στην Επιτροπή των Ολλανδών επαγγελματιών παικτών, καθώς έχει παίξει και ποδόσφαιρο στο παρελθόν.

Είναι δικηγόρος από το 1985. Η συστατική του επιστολή λέει πως ακούει προσεκτικά, παρατηρεί, ερευνά και αποφασίζει. Θεωρείται ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στα γεγονότα και τη σωστή απόδοσή τους. Επιζητά και τυπικότητα, αλλά και σεβασμό στις διαδικασίες και τα πρόσωπα και πάντα αντιμετωπίζει την κάθε υπόθεση ως πρόκληση.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, τώρα αναφέρουν πως ο Ναν θα είναι ο πρόεδρος στην υπόθεση του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είχε διαλέξει Ιταλό δικαστή και ο ΠΑΟΚ Γερμανό.