Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ - Καπράλος για «Γ. Καραϊσκάκης»: «Δεν έχει πάρει τίποτα η ΕΟΕ από τη συμφωνία - Περιμένουμε ποσοστό από τις εισπράξεις»

ΒΙΝΤΕΟ - Καπράλος για «Γ. Καραϊσκάκης»: «Δεν έχει πάρει τίποτα η ΕΟΕ από τη συμφωνία - Περιμένουμε ποσοστό από τις εισπράξεις»

Στις οφειλές που υπάρχουν προς την ΕΟΕ για τη χρήση του «Γ.Καραϊσκάκης» αναφέρθηκε ο Σπύρος Καπράλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακός Επιτροπής δήλωσε στην ΕΡΤ ότι στη σύμβαση, που είχε υπογραφεί όταν το 2004 δόθηκε το γήπεδο στον Ολυμπιακό, αναφερόταν πως μετά το 15ο έτος θα καταβαλλόταν ποσοστό στην ΕΟΕ από τις εισπράξεις, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

«Το γήπεδο ανήκε στην ΕΟΕ. Με απόφασή της, προκειμένου να γίνουν οι τελικοί του ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΕΟΕ το παραχώρησε στην κυβέρνηση κι αυτή από τη μεριά της στον Ολυμπιακό για 49 χρόνια. Τότε το γήπεδο θα επανέλθει στην ΕΟΕ. Έτσι προβλέπεται από τη σύμβαση.

Δεν παίρνει τίποτα η ΕΟΕ από τη συμφωνία, αλλά προβλεπόταν από το κράτος ότι η ΕΟΕ μετά τον 15ο χρόνο θα παίρνει ένα ποσοστό των εισπράξεων του σταδίου. Βεβαίως, ήταν μια χρονιά που δεν υπήρξαν εισπράξεις πέρυσι, λόγω πανδημίας, αλλά είναι κάτι που έχουμε ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε όπως γινόταν παλιά, όταν έπαιρνε ένα ποσοστό η ΕΟΕ από τα έσοδα του σταδίου που το χρησιμοποιούσαν Ολυμπιακός και Εθνικός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ποσοστό αυτό θα το δώσει το κράτος στην ΕΟΕ για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών», ανέφερε ο Καπράλος.