Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΠΟ

Ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές της ΕΠΟ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ συγκαλείται αύριο  με μοναδικό θέμα: «Τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων 82 και 9 του Παραρτήματος Γ΄ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. Τα παραπάνω άρθρα αφορούν τον ορισμό του χρόνου διενέργειας των τακτικών αρχαιρεσιών για την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και όλων των λοιπών αιρετών Οργάνων της Ε.Π.Ο. πλην των δικαστικών οργάνων της, καθώς και την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την τρέχουσα θητεία των και τις αμέσως προσεχείς αρχαιρεσίες».

Αυτό  σημαίνει πως θα πρέπει να γίνει η τροποποίηση του καταστατικού για την διενέργεια των εκλογών από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο. Πηγές κοντά στην ΕΠΟ ξεκαθάριζαν πως δεν έχουν κανένα θέμα να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο και ότι βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και της FIFA / UEFA, που απομένει να στείλουν μία πλήρη ολιστική μελέτη / έκθεση, που θα περιλαμβάνει και το πλαίσιο των εκλογών. 

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση, την επόμενη ώρα της ίδιας ημέρας, δηλαδή στις 11 π.μ. στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ενόψει της σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθηθεί ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο:

α. όλοι οι εισερχόμενοι στον χώρο θα θερμομετρηθούν και θα τους διανεμηθούν μάσκες και γάντια (αντισηπτικά θα υπάρχουν σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου).

β. θα τηρηθούν αποστάσεις ασφαλείας, τόσο στον χώρο παραλαβής των διαπιστεύσεων, όσο και στην αίθουσα της συνεδρίασης. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανάγκη χρήση της μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων σε όλη τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους του ξενοδοχείου.

Επίσης το υγειονομικό πρωτόκολλο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. έχει αποσταλεί ήδη σε όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Σχετικά με την ΕΠΟ όμως υπάρχει και η Εκτελεστική Επιτροπή της Παρασκευής.
 
Ο Βαγγέλης Γραμμένος εκτιμάται πως θα ξανακατέβει στις εκλογές και θα επιδιώξει να βγει και πάλι. Τα δεδομένα σε σχέση με τον ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ βέβαια έχουν αλλάξει και δεν είναι τόσο σίγουρο πως θα έχει την ίδια δυναμική σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. 

Παράλληλα διαρρέεται πως στις εκλογές της ΕΠΟ μπορεί να έχει ακόμα και δύο αντιπάλους. Ένας από αυτούς πιθανότατα θα είναι από την πλευρά του Ολυμπιακού που δεν στήριξε ποτέ την συγκεκριμένη επιλογή, η οποία αναδείχθηκε με την τότε σύμπραξη των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για την ερχόμενη Παρασκευή. Εκεί υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα. Το ένα είναι που είχε θίξει ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει να μην κλείσει η περιόδος προτού τελειώσει και τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια και τις υποχρεώσεις του (υπάρχει το ματς με τη Γουλβς εκτός έδρας μάλλον για τις 13 Αυγούστου), γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα έχει πρόβλημα και με τους παίκτες του των οποίων λήγουν τα συμβόλαια, όπως των Ομάρ, Γκασπάρ, Αβραάμ και  Τοροσίδη.

Το ζήτησε αυτό εγγράφως και με επιστολή σε έντονο και αρκετά σκληρό ύφος, καθώς στα αυτιά των ανθρώπων των Πειραιωτών είχαν φτάσει πληροφορίες για ολοκλήρωση της σεζόν στις 31 Ιουλίου. 
Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν καταγγείλει δόλο και σκοπιμότητα και αναφέρουν ότι θα κινηθούν ανάλογα εάν διαπιστώσουν ότι πλήττονται τα συμφέροντά τους.

Στην ατζέντα της Εκτελεστικής της Παρασκευής υπάρχει ως βασικό θέμα ο ορισμός και η λήξη περιόδου και η λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Επίσης το να γίνει η επέκταση των συμβάσεων των μελών της ΚΕΔ / ΕΠΟ για έναν μήνα ακόμα προκειμένου να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα.